Sport

Elmaradt a Fradi-csoda

ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )
ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )

Nem jött össze a pontszerzés a Ferencvárosnak Podgoricában.

Márpedig a vereséggel kiesett a BL-ből, és a KEK-ben folytatja az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata. Az első félidőben remekül tartották magukat a lányok Montenegróban, többször is vezettek a zöld-fehérek, a szünetre mégis egygólos hátránnyal vonulhatott Elek Gábor alakulata.

A második játékrészben aztán gyengélkedett a Fradi, az első harminc perccel ellentétben gyengélkedtek a kapusok, szinte minden lövésből gólt kapott a Ferencváros.

Szucsánszki Zitáék bravúrra készültek
Fotó: MTI

Egészen a hajráig úgy tűnt, hogy lehet keresni valója az FTC-nek a meccsen, s akár a továbbjutást érő döntetlen is összejöhet, de a parázs hangulatban felőrlődött az együttes, s súlyos vereség lett a vége.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a hazaiaktól a hatvan perc során senki nem kapott egyetlen kettő perces büntetést sem, míg a Fradinál öten is a kiállítás sorsára jutottak.

A BL-ben tehát egyedüli magyar gárdaként a Győr áll még talpon, az FTC a KEK-nyolcaddöntőjében folytathatja.

Eredmény – Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló

Buducnost Podgorica – Ferencváros 29-21 (15-14)

Férfi kézilabda NB1
Vác – PLER-Budapest 27-20 (15-9)

Női kézilabda KEK
Érd-Dalfsen (holland) 21-20 (9-9)
Továbbjutott: az Érd, kettős győzelemmel, 47-43-as összesítéssel.

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Most a hazaiak kérnek időt, öt perc van hátra és öt gól a különbség. Mehmedovic huppant a földre egy durva ütközés után, most őt ápolják az orvosok. Szórjuk a kapufákat, a gólokat kevésbé, elúszott a továbbjutás reménye. Knezevich találatával már 27-21, Kovacsicz pedig másodszor jut a kiállítás sorsára. Összetört a Fradi, 28-21, igazán vége lehetne már… Nos, vége is lett: 29-21, így csak a Győr jutott a legjobb nyolc közé a magyar csapatok közül.

51-55. PERC: Marad a két gól közte, előbb a Podgorica, majd a Fradi örülhetett gólnak (23-21). Ismételten három a Buducnost előnye (24-21), Elek Gábor pedig kikéri utolsó idejét. Nincs szerencsénk a kapufákkal, ezúttal Szarka lőtte telibe. A kapusainknak nagyon nem megy a második félidőben, ezúttal is Abramovicról pattan be a játékszer (25-21), Zderic pedig parádézik a másik oldalon. 26-21, eldőlni látszik a meccs, minden bemegy, amit kapura lő az ellenfél…

46-50. PERC: Újabb Steinbach-bomba és 21-19! Majd jön Szucsánszki távoli lövése és egy gólra zárkózik a Ferencváros (21-20). Gyerünk lányok, húzzátok meg a végét! Ajjaj! 22-20, és Cifra jut a kiállítás sorsára egy ütés miatt. Mehmedovic kihagyja a maga ziccerét. Zácsik tüzel messziről, Zderic hárít, de marad nálunk a laszti. Passzívnál lőtt Tomori egy hatalmas kapufát s közben már teljes létszámban támadhattunk a felzárkózásért.

41-45. PERC: Először vezethetett volna hárommal a Buducnost, de már támadásban az FTC. Sajnos nem sikerült gólt dobni, sőt, Kovacsiczot két percre leküldik a játéktérről a sporik. Cvijic villan emberelőnyben, Szikora tehetetlen (20-17). Steinbach ziccerben, és GÓL! Húú, de kellett (20-18). Petrovic még a kiállítás lejárta előtt betalál, újból hárommal megy a Podgorica (21-18). Időt kér a Fradi: “Gyerünk, harcoljál, harcoljál, harcoljál” – mondta Elek Gábor.

36-40. PERC: Steinbach először a pályán a meccsen, s góllal mutatkozik be a Fradiban! (16-15) Ismét kettő van közte, 17-15 oda. Az első hetest a Fradi lőhette, Pena értékesítette is (17-16). Közben Tomori marad lenn a földön egy ütközés után, ápolni is kell. Neagu talpról, sajnos megint két gól a házigazda előnye (18-16). Kovacsicz találatával zárkóznak a zöld-fehérek, már 18-17. Szikora a magyar kapuban, őt Knezevich avatja fel (19-17).

31-35. PERC: Tomori kapufájával kezdődik, Petrovic góljával folytatódik a második játékrész (16-14). Tomori ezúttal kilencről lőtt, ezúttal Zderic hárít, ráadásul kettő percre ki is állítják a magyar játékost. Le is telt a hazaiak fórja, legalább nem kaptunk gólt belőle.

Parázs csata folyik Montenegróban, szerencsére a Fradi partiban van, mindössze egy gól a hátrány a szünetben. Meg lehet az a hőn áhított döntetlen! Hamarosan jövünk vissza a folytatással.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Amíg vezet a magyar csapat, addig nagy baj nem lehet, kevesebb mint öt perc a szünetig. Pena sorozatban három Fradi-támadásnál adja el a labdát, Dalby meg is bosszulja: 12-12. Két és fél perccel a vége előtt időt kér a házigazda. Megint Dalby, már hatnál jár… (13-12). Remekül végig játszott akciót követően Szarka talál a bal felsőbe, Knezevic közbelövése után pedig már a montenegróiak örülhetnek (14-13). Mehmedovic ezúttal egy kínaiból eredményes, 15-13, Tomori pedig pár másodperccel a vége előtt beállítja a félidei 15-14-es játékállást.

21-25. PERC: Feljavultak a kapusok, ezért a kevés találat. Lassan négy perce nincs gól, támadásban kissé elfogyott mindkét csapat. Elek Gábor időt is kér, jó lenne, ha a Fradi törné meg a gólcsendet. Szarka a szélről, fordít a Ferencváros (10-11). Nem sokáig tartott az előny, Mehmedovic lőtte a Podgirca 11. gólját (11-11). Aztán jött Pena, 12-11 a Fradinak.

16-20. PERC: Hosszú indításból egyenlít a vendéglátó, Petrovic volt eredményes (9-9). A kezdeti óriási iram kicsit alább hagyott, ez a gólok számában is meglátszik. Kapust cserélt közben a Buducnost, Zderic három védésnél jár, gólt még nem kapott, Dalby pedig nem hibázik támadásban, már 10-9 oda. Sajnos emberhátrányba került a Fradi, öt emberrel pedig nehéz feltörni ezt a kemény hazai falat. Tomori labdát szerez és egyenlít! (10-10).

11-15. PERC: Petrovic bombáz a jobb felsőbe (6-6), sajnos nem tudott elmenni két góllal a Fradi. Tomori azonban már négy gólnál jár, 7-6 a magyar gárdának. Előbb Dalby, majd Szucsánszky, 7-8 az eredményjelzőn. Knezevic bombáját Abramovic védi, Zácsik pedig nagyon messziről talál a kapuba az ellentámadásból (7-9). Neagu lövése csorog a kapuba (8-9), már a félidő felénél járunk.

6-10. PERC: Potyognak a gólok: Mehmedovic góljára Tomori válaszol (4-4). Abramovic védését követően Zácsik átlövését követően újból a Fradinál az előny, de nem sokáig – Knezevic egalizál (5-5). Az FTC hálóőre kétszer is remekül hárított, a kettő közt pedig Tomori talált a hazai kapuba (5-6).

1-5. PERC: Gyors gólváltással kezd a mérkőzés, máris 1-1. Tomori villan, először a Fradinál az előny (1-2). A negyedik perc közepén járva egyenlít a házigazda (2-2). Fantasztikus a hangulat Podgoricában, de ez sem zavarja meg egyelőre a magyar együttest, 3-2 ide! Dalby már a második gólját szerzi, újra döntetlen (3-3).

Előzmények: A BL-csoportkör 5. fordulójában a dán Midtylland ellen hazai pályán kapott ki a Ferencváros, így most ki-ki meccset játszik a montenegrói riválissal.

A kvartettből már csak ez a két együttes juthat tovább, s mivel az FTC október 13-án 27-25-re győzte le Dabason a jelenleg azonos pontszámmal álló csapatot, így döntetlennél az egymás elleni eredmény nekik kedvezne.

Nem lesz könnyű nyerni, de pontot szerezni sem a Podgorica otthonában, de egy nagyon kemény és hibátlan játékkal sikerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik