Hosszú Katinka (hosszú katinka)
Sport

Hosszú Katinka végigverte a mezőnyt

A győztesként zárt pekingi világkupáról a rövidpályás úszók országos bajnokságának hajrájára betoppanó Hosszú Katinka tarolt a Kiss László szövetségi kapitány nevét viselő százhalombattai sportuszodában szombaton.

A 25 méteres medencében zajló ob befejező napján a Vasas világ- és Európa-bajnoka ahol elindult, ott nyert is. Így bemutatkozásképpen az 50 méteres pillangó döntőjében, ahol saját magyar csúcsát beállítva 26.17 másodperccel diadalmaskodott. A folytatásban első lett 400 méter gyorson, 400 méter vegyesen, azután 100 méter háton és 200 méter pillangón egyaránt.

“Pekingben az utolsó nap már tényleg alig volt erőm, ehhez képest kifejezetten üdítő volt, hogy egy napot utazhattunk, legalább jól kialudtam magam a repülőn – összegzett Hosszú Katinka. – Az nem volt kérdés, hogy versenyzek az utolsó nap: mondtam, hogy jövök, ha pedig indulok, akkor csak úgy szabad csinálni, mint eddig – a legtöbb számban indulni, maximális erőbedobással úszni, mert ez készít fel a következő versenyekre.”


Fotó: MTI / AP

Hosszú hozzátette, hogy megítélése szerint elég jól ment neki az úszás Százhalombattán, azután, hogy összesen 55 éremmel zárta az idei Világkupa-sorozatot.
“Úgy gondolom, hogy a négyszáz gyors egyéni csúcsának kifejezetten örülök, de a kétszáz pillangó sem ment rosszul.” 

A babérgyűjtésben remekelt Verrasztó Evelyn is, aki a csütörtöki három és a pénteki két elsőséghez szombaton egy váltóelsőséget tett hozzá: Jövő SC-s társaival saját eddigi legjobbjukat javították meg, s szállították le az eddigi 1:54.72-es országos csúcsot 1:52.34 percre.

Fotó: MTI

A férfiaknál az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László a harmadik versenynapon negyedik egyéni aranyérmét szerezte meg 100 méter pillangón.

“Jó úszás volt, még a dinamika hiányzott belőle, de ezt simán hozzá lehet tenni az előttünk álló időszakban – a dániai Eb-re jó lesz ez” – mondta.

Verrasztó Dávid azért örülhetett, mert a nemzetközi összevetésben ő rukkolt ki a legjobb idővel, amikor 4:04.30 perccel nyerte a 400 m vegyes döntőjét.

“Az első ötvenen picit elszámoltam magam, csak ennyi hiányzott a mai úszásból, egyébként teljesen elégedett vagyok. Szerintem ebben a medencében egyszer még Lacus (Cseh) úszott ennél jobbat, ráadásul ellenfél nélkül mentem, azaz így kifejezetten jónak számít ez az idő. Kezd összeállni a kép, szerintem jó lesz” – fogalmazott.

Ajánlott videó