Sport

Három meccset játszik a Pick Szeged tíz nap alatt

pick szeged-mkb veszprém (pick szeged)
pick szeged-mkb veszprém (pick szeged)

A csapatpénteken 18 órakor idegenben, Cegléden lép pályára a férfi kézilabda NB I-ben. Juan Carlos Pastor vezetőedző teljes kerettel készülhet.

Megkezdődik a második kör a férfi kézilabda NB I-ben, a 2013–2014-es szezonban. Eddig 11 meccset játszott a Pick – az első körből elhalasztott Tatabánya–Pick Szeged bajnokit december 11-én (szerda, 18 óra) pótolják –, és mind a 11-et megnyerte a csapat. Egyedüli csapatként veretlen a mezőnyben a szegedi gárda.

Ezúttal a Cegléd együttese lesz az ellenfél. Hazai pályán 16–12-es félidő után 34–22-re nyert a Pick. A meccs legeredményesebb játékosa a svéd olimpiai ezüstérmes Jonas Larholm volt, 11-szer vette be a Pest megyei alakulat kapuját.

A Cegléd 14 meccsen négy győzelmet és nyolc vereséget könyvelhetett el, jelenleg a 13 csapatos bajnokságban a nyolcadik helyen áll.

A közelmúltban leigazolták az egykori Pick-átlövőt, Sutka Norbertet, aki külföldi munkája után tért haza. Sutka eddig hat meccsen 11 gólt szerzett. A csapat legeredményesebb játékosa Bíró Balázs, aki eddig 60-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját. A Pick Szegedből mindenki egészséges.

Szerda délután Tatai Péter, Alen Blazevic, Vladimir Vranjes és Marko Laszica a Szegedi Szabadtéri Játékok fotózásán vett részt, Dusha Béla fotóművész készít a Reök-palotában képeket a játékosokról.

A szurkolóknak fontos információ, hogy a Benfica elleni első EHF-kupa-mérkőzés november 23-án (szombat) magyar idő szerint 21.30-kor (ez Lisszabonban 20.30) kezdődik. A csapat november 22-én Budapest–München–Lisszabon útvonalon jut el Portugáliába.

A visszavágót november 30-án (szombat) 16.15-kor rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik