Sport

Bizarr rituálét tart Rafael Nadal

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

Elég érdekes, szertartásos mozdulatsort mutat be a világelső teniszező valamennyi szervája előtt. Nem tudjuk az okát, de keressük a választ

Rafael Nadal vagy végtelenül babonás, vagy már-már beteg, ha a motorikus tikkelést, bizonyos mozdulatsorok kényszeres ismételgetését betegségnek tekintjük. Márpedig a világelső konkrétan minden szervája előtt elvégez egy szertartásos mozdulatsort. Megkapja a labdaszedő gyerektől a labdákat, amit behelyez a jobb zsebébe – eddig rendben is volna, minden teniszező így szokta.

De ami eztán jön?? Na, az már igencsak bizarr!!

Jobb kézzel belenyúl a fenekébe és onnan kihúzza az alsógatyáját, majd miközben folyamatosan pattogtat, előbb bal, aztán a jobb vállát érinti meg, amit a testén egyre feljebb haladva az orr, a bal fül, megint az orr, és a jobb fül megérintése követi. Csak eztán hajlandó szerválni.

Nadal a vasárnapi elődöntőben mondhatni simán, 7:5, 6:3-ra verte a svájci Federert. A mérkőzésmegközelítőleg 65-70 alkalommal végezte el a mozdulatsort. Hogy ez tudatos, például ellenfelei idegrendszerének kikészítésére használja, vagy teljesen öntudatlan, reflexes mozdulatsor arról fogalmunk sincs.

Aki nem hiszi, nézze meg a ma esti Nadal-Djokovics ATP világbajnoki döntő közvetítését 20:35-től a DigiSporton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik