Sport

Tízéves rekordot állítottak be Amerikában

A St. Louis Blues története során csak egyszer kezdett ilyen jól a tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban (NHL), mint most.

Jól muzsikál a St. Louis Blues. Missouri állam büszkesége magyar idő szerint vasárnap hajnalban hazai környezetben győzte le 2-1-re a Pittsburgh Penguins együttesét, amely csapat ellen 2006 decemberében nyert utoljára alapszakasz-mérkőzést. Ráadásul a gárda az eddigi 15. mérkőzésén már a 11. sikerét aratta, márpedig ez franchise-rekordbeállítás: legutóbb a 2003/2004-es idényben startolt ilyen jól a klub.


Egységes a Blues
Fotó: AFP

Detroitban diadalmaskodott a keleti éllovas Tampa Bay Lightning, amely hosszabbításban győzte le a Red Wingst. A floridaiak legutóbb 1994. január 12-én (!) vették be a Joe Louis Arénát.

A játéknap egyik legizgalmasabb mérkőzését Arizonában játszották, ahol a Phoenix Coyotes ugyan hazai környezetben vezetést szerzett a Washington Capitals ellen, ám a fővárosiak a második 20 percben hármat ütve fordítani tudtak. Innen mentette hosszabbításra a találkozót a Phoenix, amely kevesebb mint két perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített, majd nyert végült rávezetésekkel.

Vereséggel debütált Peter Horachek, a Florida Panthers megbízott vezetőedzője, a floridai együttes Kanadában, az Ottawa Senators vendégeként kapott ki 3-2-re.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Philadelphia Flyers – Edmonton Oilers 4-2
Ottawa Senators – Florida Panthers 3-2
Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 3-1
Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 2-3 – hosszabbításban
Carolina Hurricanes – Minnesota Wild 2-3 – rávezetésekkel
Columbus Blue Jackets – New York Islanders 5-2
St. Louis Blues – Pittsburgh Penguins 2-1
Dallas Stars – Chicago Blackhwaks 2-5
Phoenix Coyotes – Washington Capitals 4-3 – rávezetésekkel
Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 5-1

Videó – Beállította a klubrekordot a Blues:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik