Sport

Még nem volt ilyen nehéz helyzetben a Fradi

ferencvaros-kezilabda(960x640)(2).jpg (ftc rail cargo hungaria, kézilabda)
ferencvaros-kezilabda(960x640)(2).jpg (ftc rail cargo hungaria, kézilabda)

Elek Gábor, az FTC-Rail-Cargo női kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy kijátszható kártyája maradt a zöld-fehéreknek a Bajnokok Ligájában.

Amint arról szombaton írtunk, sorsdöntő mérkőzésen kapott ki a Ferencváros, amely Dabason 26-25-re veszített a dán Midtjylland ellen. A zöld-fehérek jövő vasárnap Podgoricában zárják a csoportkört, és akkor jutnak tovább, ha pontot szereznek. Ellenkező esetben átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

„Ilyen közönséggel és önmagunkkal sem tehettük meg, hogy feladjuk a mérkőzést, ez az alapkövetelmény. Igazán az utolsó negyedórában volt a szívünk és az eszünk a helyén. Korábban a meccs egy szakaszában volt egy öt perc, ami alatt összeroppantunk. Magas volt a kihagyott ziccereink mennyisége. Egy ilyen csapat ellen ez nem megengedhető. Szerintem még sosem voltunk ilyen nehéz helyzetben, mióta a Fradi edzője vagyok, de ilyen nehéz ellenfelekkel sem találkoztunk még egy ennyire kiegyenlített csoportban. Egy kártyánk maradt, amit ki kell játszanunk. A podgoricai csarnokban kell kivívnunk a továbbjutást. A legerősebb csoportba kerültünk, ahonnan bravúr nélkül nem lehet továbbjutni. Bravúrt kell csinálnunk ahhoz, hogy középdöntőbe jussunk” – mondta Elek Gábor vezetőedző a lefújást követően.


Elek Gábornak fel kell tüzelnie csapatát a podgoricai túra előtt
Fotó: MTI

Tomori Zsuzsanna, az FTC átlövője elmondta, Sabine Englert, a dánok kapusa ismét a magyar együttes mumusa volt:

„Ma nagyon rosszul játszottam. Megint átmentünk egy görcsös játékba. Englert ismét a mumusunk lett. A második félidő elején, ha nem hibázunk annyit, fel tudtunk volna jönni, de ott is bután ellőttük a labdát. Nagyon gyengén játszottunk. Nem fekszik nekünk ez a dán csapat” – így Tomori, aki hozzátette, Montenegróban is kőkemény ellenfél vár a Fradira, de bízik a csapatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik