karate (karate, )
Sport

Újabb két magyar érem a karate vb-n

Remekül szerepel a magyar válogatott a spanyolországi Guadalajarábanzajló korosztályos - kadet, junior és U21-es - karate világbajnokságon, amelynek második versenynapján Hárspataki Gábor és Nógrádi Nicol is bronzérmet nyert.

A junior fiúk 68 kg-os súlycsoportjának küzdelmeiben Hárspataki Gábor parádésan versenyzett: cseh, tajvani, német és tunéziai ellenfelei közül többet is fölényesen győzött le, utóbbi kettőt például 7-0-ra, illetve 8-0-ra. Sajnos, a magyar karatés a döntőbe jutásért nagy csatában 1-0-ra kikapott török Atestől, ezt követően azonban a harmadik helyért 3-0-ra nyert a portugál Pina ellen.

Nógrádi (balra) bronzéremnek örülhet
Fotó: Magyar Karate Szövetség

Nehéz lesz felülmúlnia 2013-as eredményeit Nógrádi Nicolnak, akinek nyakába a februári Európa-bajnoki arany után a vb-n is érem került. A junior lányok 53 kg-os mezőnyében csupán a japán Oku bizonyult jobbnak versenyzőnknél az elődöntőben, többi ellenfelét magabiztosan múlta felül Nógrádi. Még a selejtezők során amerikai, angol és kanadai
riválist búcsúztatott, a bronzmeccsen pedig 5-1-re verte az olasz Lallót.

Szegedi Döme csütörtöki bronzérme után így újabb két harmadik helyet szerzett a magyar válogatott, három éremnél többet pedig eddig mindössze négy ország csapata tudott gyűjteni a 100 nemzet karatésait felvonultató világbajnokságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!