Sport

Kikapott, így az életéért küzd majd a Fradi

ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )
ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )

A női kézilabda Bajnokok Ligájában sorsdöntő meccsre készült a Fradi, ám a zöld-fehérek kikaptak dán riválisuktól.

Egyszerű volt a képlet az FTC számára, hiszen a fővárosi csapatnak mindenképpen nyernie kellett volna ahhoz, hogy nyeregben legyen a továbbjutást illetően, mivel a Midtjylland és a Podgorica ellen folytatott miniversenyt a Fradi.

Azonban a vendégek már a kezdés után magukhoz ragadták a kezdeményezést és végig domináltak, ennek pedig Tomoriék látták kárát, ugyanis a Midtjylland már hárommal, sőt, néggyel is meglépett, pedig a zöld-fehéreknek legalább héttel kellett volna nyerni.

A második félidőben pedig teljesen összeomlott a Ferencváros, a védekezés szellős volt, elöl gyengén muzsikáltak a lányok, így 15 perc alatt mindössze háromszor köszöntek be, miközben közte már öt volt.

A hajrára felzárkózott az FTC, ráadásul az utolsó percben az egyenlítésért támadhattak a hazaiak, de Tomori Zsuzsa időntúli szabaddobását Englert a kapufára tolta, így végül 26-25-re nyertek a dánok. Az utolsó fordulóban így a Podgorica ellen ki-ki meccset vív a Ferencváros.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Midtjylland 25-26 (10-13)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Szucsánszki már idegből oldja meg a helyzetet, néggyel vezet az ellenfél (20-24). Kovacsicz jelentkezett most góllal, de Groot is (21-25). Szucsánszki góljára Jörgensen hetese volt a válasz (22-26). Pena és Tomori, majd Kovacsicz is gólt lőtt, fél perccel a lefújás előtt 25-26!

Fél másodperc van hátra és szabaddobással jön a Fradi. A döntetlenért támadnak a zöld-fehérek! Tomori előtt egy nagyon magas dán fal tornyosult, de csak a kapufát találta el, így vereséget szenvedett a Ferencváros.

51-55. PERC: Potyognak a gólok, itt is, ott is (18-21). A Fradi előbb gólt kapott, majd emberelőnybe került, de így is maradt a közte négy. Englertnek nem tudnak gólt lőni a hazaiak. Megint villant mindkét csapat, ami azért bosszantó, mert emberhátrányban is betalálak a dánok (19-24).

46-50. PERC: Zácsik Szandra egy rossz esés után nem igazán tudja mozgatni a vállát, a pálya szélén ápolják. Szucsánszki közben farag a hátrányból (14-18). Közben a dánok is gólt lőttek, de Tomori kétszer is beköszönt (16-19). Rasmussen viszont meglőtte a huszadikat is, majd Pena volt eredményes (17-20).

41-45. PERC: Szucsánszki szépen, talpról, az első gólját szerezte meg a mai meccsen (13-17), Groot pedig egy hetest vágott be (13-18). A dánok laza tempót diktálnak, és még így is simán verik eddig a Fradit. A magyar csapatnak gyorsan javítania kellene. Semmi sem jön össze a hazaiaknak. 15 perc alatt három gólt szereztek.

36-40. PERC: Cifra, majd Jörgensen is betalált, így a különbség nem változott (12-14). Gyors egymásutánban kettőt vágott a Midtjylland, ezért Elek Gábor időt kért. Nagyon nem megy ma a Fradinak.

31-35. PERC: A második felvonás is dán góllal kezdődött, egyre komolyabb a baj. Nerea Pena szerencsére szépített.

Héttel kellene nyerni a meccset a Fradinak, ehelyett hárommal mennek a dánok a szünetben. Nagyon kell nyomni.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Groot viszont már a 11. gólt lőtte, ezért kapust cserélt a Ferencváros, de Szikora sem tudta megállítani Rasmussent (9-12). Kár volt érte, Jörgenssen találatával 7-0-s szériát produkált a dán együttes, először vezetnek néggyel. Pena hetese az utolsó momentum a félidőben.

21-25. PERC: Hihetetlen, két perc alatt három gólt kapott a magyar csapat, így megint egyenlő, 9-9 az állás. Rasmussen révén viszont viszont már 10-9-re vezet a Midtjylland.

16-20. PERC: Két percre előnybe került a Ferencváros, majd Pena megint belőtte a hetest (5-5). Elek Gábor időt kért az újabb vendéggól után (5-6), és ennek az eredménye az lett, hogy egyenlített a Fradi. Egy újabb akció után ismét hetest kapott az FTC, amit Pena lőtt be (7-6). Kovacsicz és Pena révén pedig gyorsan 9-6-ra módosult az állás.

11-15. PERC: Sok a hiba, hol egyik, hol másik csapat adja el könnyelműen a labdát. Most is lerohanásból találtak be a dánok (3-4). Most először vezetnek kettővel a vendégek, de a Fradi hetest kapott, amit Pena értékesített (4-5).

6-10. PERC: Egyenlítettek a vendégek, eddig kevés a gól (2-2). Line Jörgensen révén pedig már vezetnek is, zsinórban háromszor lőttek gólt a dánok (2-3). Kovacsicz Mónika szerencsére egyenlített, majd Abramovich védett nagyot.

1-5. PERC: Két remek blokk a Fraditól, majd Zácsik zúdította a labdát a kapuba. Tomori rossz lövése után labdát szerzett az FTC, majd megint Zácsik ünnepelhetett. A dánok szépítettek (2-1).

A három együttes közül – Ferencváros, Midtjyllans, Podgorica – a Fradi áll a legrosszabbul, így a zöld-fehéreknek muszáj nyerniük a dánok ellen. Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Előzetes: Az FTC a BL-nyitányon, október 6-án alapos verést (32-23) kapott riválisától, és mivel a dánok mellett a montenegrói Buducsnoszt Podgorica is esélyes a továbblépésre, ezért elképzelhető, hogy a három együttes között a gólkülönbség dönthet, melyik kettő léphet tovább a nyolc közé.

A Podgorica már nem hullajthat pontot (szombaton a sereghajtó Lublin vendége lesz), és az egy hét múlva esedékes utolsó fordulóban éppen azt az FTC-t fogadja, amelytől csupán két góllal kapott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik