Sport

Vb-bronzérmes a magyar karatéka

Bronzérmet nyert Szegedi Döme a spanyolországi Guadalajarában zajló kadet, junior és U21-es karate-világbajnokság első napján.

A korosztályos vb-n a magyar karatés az U21-esek 68 kg-os súlycsoportjában izraeli, iráni, horvát és algériai ellenfelét legyőzve egészen a döntő küszöbéig jutott, ott azonban a francia Garin feltartóztatta. Szegedi Döme a bronzmeccsen javított: 4-0-ra verte a spanyol Fandost, ezzel a két évvel ezelőtti junior világbajnoki címét követően ismét dobogóra állhatott.


Szegedi Döme (jobbról a második) is dobogóra állhatott
Fotó: Magyar Karate Szövetség

A nem kevesebb, mint 100 (!) ország 1300 versenyzőjét felvonultató korosztályos világbajnokság a WKF (World Karate Federation) égisze alatt zajlik, amely világszervezet 1998 óta a karate sportág hivatalos, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert képviselője.

A karate idén ugyan a birkózás olimpiai programon maradása miatt elesett attól a lehetőségtől, hogy 2020-ban bemutatkozzon az ötkarikás játékokon, a WKF célja azonban továbbra is az, hogy a karate – 2024-ben – bekerüljön az olimpiai sportágak közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik