Sport

Bottal ütötték a magyar lány nyomát Dubajban

futas(960x640)(2).jpg ()
futas(960x640)(2).jpg ()

Erdélyi Zsófia nyerte a Dubajban rendezett Dubai Women's Run elnevezésű 10 kilométeres futóversenyt.

A terepsport.hu pénteki tájékoztatása szerint a többszörös magyar bajnok atléta, aki a londoni olimpián maratont futott, 33:16 perces idővel nyerte meg a versenyt, amelyen hatszázan álltak rajthoz a 10 kilométeres távon.

Erdélyi Zsófia 28 másodperccel előzte meg a második etióp Yeshi Kalayu Chekolét és 38-cal a harmadik helyen célba érő kenyai Gladys Jemaiyót.

A különleges versenyen az 5 kilométeres táv is igen népszerű volt, 2 ezren álltak ugyanis rajthoz.

Tilos az utcai csók – dubaji etikett

A nők futóversenyen indulhatnak Dubajban, ami jó, sőt vezethetnek is, ellentétben Szaud-Arábiával, ahol az ilyesmi erkölcstelenségnek minősül. Ugyanakkor ebben a muzulmán országban sem nézik jó szemmel, ha valaki túl ledér vagy lenge ruhában közlekedik, sőt, ha valakinek tetoválása van, inkább takarja el, nehogy szándékolatlanul is megsértsen valakit vele.

Topless tilos fürdeni, és fürdőruha is csak a fürdőhelyeken engedélyezett. Ha valaki örömében táncra perdülne az utcán, az Dubajban tisztességtelenségnek és kihívó viselkedésnek minősül. A házasságon kívüli szex bűn, az így kialakult terhesség pedig börtönt vonhat maga után. A homoszexuális megnyilvánulás kiutasítással járhat, a pornográfia pedig szintén tiltott. Ha az utcán akár egy házaspár megöleli-megcsókolja egymást, az közszeméremsértésnek minősül.

Futni szabad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik