Sport

Kínai válogatott érkezett Újpestre

Zhang Wei Wei a kínai válogatott keret tagja 23 éves, Jing Zhang és Nie Yuyuan 17 évesek, Jing balkezes, míg Nie center poszton játszik. Vízilabdázók.

A legidősebb, Zhang Wei Wei a nyáron már volt az Újpestnél próbajátékon és igen tehetségesnek bizonyult akkor. Sőt, szerdán már bemutatkozott a Szeged elleni idegenbeli bajnokin is. Rá az Euroligában is számítanak majd az UVSE-nél. Nem is csoda, hiszen olyan ellenfelekkel találkoznak majd, mint a spanyol BL-címvédő Sabadell vagy az olasz Imperia – számolt be a waterpolo.hu honlapon Áts Bertalan, a csapat vezetőedzője.

“Tanulunk a mentalitásukból, a munkához való hozzáállásukból. Nem baj, ha a játékosokat a komfortérzetükből egy kicsit kirángatjuk, előfordul, hogy többen is elkényelmesednek. Most egy kis versenyhelyzet alakult ki, és ez tudjuk, már az edzéseken is nagyon fontos” – jelentette ki Benczur Márton a klub szakmai elnökhelyettese.

Az eddig jobbára utánpótlás nevelő egyletként elkönyvelt UVSE meglepő húzása, a három idegenlégiós érkezése mögött is éppen a fejlődés áll. A klub szeretne magasbb szintre lépni, ennek érdekében erősíti a felnőtt keretet.

Megpróbálják visszahívni a klubhoz azokat a játékosokat, akik itt nevelődtek. A válogatott Kisteleki Hanna személyében sikerült is már egy nagy halat szerződtetni, de próbálkoztunk Gangl Edina és Keszthelyi Rita megszerzésével is, ami különböző okokból idén még nem sikerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik