Sport

Csodás magyar siker Floridában

Csomor Erika harmadik helyen zárt a floridai Ironman viadalon. Ráadásul kilenc órán belül teljesített, a férfiak és nők együttes versenyében is a 33. helyre volt elegendő! A nőknél a holland Yvonne van Vlerken, a férfiaknál a spanyol Victor Del Corral szerezte meg az első helyet.

A múlt évezred végén, 1999-ben rendezték meg először a floridai IRONMAN-viadalt, amely a szokatlan időpont (néhány héttel a hawaii világbajnokság után rendezik minden évben) ellenére sztárok sorát vonultatja fel minden évben. A magyar Csomor Erika is közéjük tartozik – milyen jó ezt leírni – és bár az úszás nem tartozik erősségei közé, de a 1:02:13-as idejével nem maradt le annyira, hogy elérhetetlen maradjon a dobogó számára.

A kerékpáron rengeteget faragott a hátrányból, Era a harmincnegyedik helyről a nyolcadikra tekert fel (4:45:09), a futás során pedig az első tizenhárom mérföld alatt felküzdötte magát a dobogóra. A női mezőny harmadik legjobb futóidejét érte el (3:03:32), nála jobban csak az első két helyezett futott ezen a napon.

A győzelmet a három héttel ezelőtti IRONMAN-világbajnokság negyedik helyezettje, a holland Yvonne van Vlerken szerezte meg, a második helyen pedig az amerikai Ashley Clifford ért célba.

A másik magyar induló Joe, alias Major József 59:57-es időt úszott, majd kerékpáron 4:36:29-cel zárt, ám ez az idő két defekt miatt lett a reméltnél rosszabb. Joe elkezdte a futást is, ám arra már nem lett volna esélye, hogy a legjobbak küzdelmébe beleszóljon, ezért úgy döntött, tartalékolja erejét a közelgő IRONMAN Arizonára – a 2013. november 17-én következő viadalon. Az Arizonában élő Major József gyakorlatilag hazai versenyzőnek számít majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik