Sport

Djokovic simán kiosztotta Federert

Djokovic (djokovic, federer, novak djokovic, roger federer, )
Djokovic (djokovic, federer, novak djokovic, roger federer, )

A szerb Novak Djokovic nyerte a két volt világelső keddi csatáját a Londonban zajló tenisz ATP-világbajnokságon.

Mi más maradhatott volna az ATP világbajnokság keddi zárómeccsének, mint a két egykori világelső, Novak Djokovic és Roger Federer csatája. Szó se róla, megérte várni rájuk.

A mérkőzés első két játszmája kimondottan szoros, magas színvonalú játékot hozott. Az elsőben Djokovic 5:4-nél vette el a svájci adogatását, majd a másodikban Federernek volt ugyanitt lehetősége, amit még elengedett, de a rövidítésben 2-2 után lemosta a pályáról a szerbet.

A harmadik játszma feketén-fehéren bebizonyította, hogy Federer ezen a szinten talán már nem képes rátenni még egy lapáttal. Holott ilyenkor kellene. Djokovic ezt megtette. Ritmust váltott, még kezdeményezőbb lett, még erősebbeket, még pontosabbakat ütött, amit már a 32 éves svájci nem tudott ellensúlyozni. A kettejük közti hat év korkülönbség a harmadik játszmában simán eldöntötte a mérkőzést (6:2).

Hogy ennek ellenére miért játszik még mindig Federer. A válasz a mérkőzést követő szokásos kézfogásban rejlik. Aki a világbajnokságon mosolyogva képes gratulálni az ellenfelének, az nyilván a játék szeretete miatt erőlködik még mindig elsősorban. No és azért, mert még mindi simán képes TOP10-es szinten ütögetni…

ATP világbajnokság, London, eredmények:

B csoport, 1. forduló:
Djokovic (szerb, 2.)-Federer (svájci, 6.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:2
A csoportban még az argentin Juan Martin del Potro (4.) és a francia
Richard Gasquet (8.) szerepel, hétfői mérkőzésüket előbbi játékos nyerte három szettben.

A csoport, 1. forduló:
Nadal (spanyol, 1.)-Ferrer (spanyol, 3.) 6:3, 6:2

A csoportban még a svájci Stanislas Wawrinka (7.) és a cseh Tomas Berdych (5.) szerepel, hétfői meccsüket előbbi játékos nyerte három szettben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik