Sport

Új szerepkörben: Ungvári is ott lesz a Dakaron

Ungvari-Miklos(6)(960x640)(3).jpg (ungvári miklós, )
Ungvari-Miklos(6)(960x640)(3).jpg (ungvári miklós, )

Cselgáncsozónk kikapcsolódás gyanánt a világ egyik legnehezebb tereprali-versenyét választotta.

Ungvári Miklós új szerepkörben debütál hamarosan. Az olimpiai ezüstérmes, világbajnoki harmadik és többszörös Európa-bajnok cselgáncsozó egy ideje a Sandlander tereprali csapatával készül, ugyanis Sebestyén Sándorral és Bognár Józseffel együtt ő is ott lesz a Dakar-ralin.

„Megbeszéltem az edzőmmel, kell egy kis kikapcsolódás, hogy feltöltődjek a következő év feladataira. A Dakar-részvétel erre tökéletesen alkalmas és a trénerem mellett a családom is rábólintott az ötletemre, hogy rajthoz állok. Sokat gondoltam arra, milyen jó lenne egyszer elindulni, s most Sándornak és a profi csapatnak köszönhetően megvalósul az álmom” – mondta a 33 esztendős Ungvári a Blikknek.


Ungvári Miklós is ott lesz a Dakaron
Fotó: MTI

2014 januárjában három országot, Argentínát, Bolíviát és Chilét érinti a verseny, a 13 szakaszon mindössze egy pihenőnap lesz és két hete lesz a mezőnynek a táv teljesítésére.

„Már ült mellettem Miklós, azaz kicsit megtapasztalhatta, milyen érzés egy speciális terepjáróval száguldani. Sőt, azt is kipróbáltuk, mennyire bírja, ha hátul foglal helyet, ahogy majd a Dakaron teszi. Nem volt hányingere, nem szédült, jól viselte a gyűrődést” – mondta Sebestyén, aki ebben az esztendőben hetedik lett a kategóriájában.

A pilóta azt is elárulta, hogy Ungvári fizikuma kiemelkedő, ám így is rendesen fel kell készülnie a világ egyik legnehezebb tereprali-versenyére.

„Figyelmeztettem, felejthetetlen élményben lesz része, de erőltetett menet vár rá.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik