Sport

Maratoni sikerrel kezdett Del Potro a vb-n

juan-martin-del-potro(210x140)(1).jpg (juan martin del potro)
juan-martin-del-potro(210x140)(1).jpg (juan martin del potro)

A francia Richard Gasquet hiába nyerte meg az első szettet, végül három játszmában alulmaradt argentin riválisával szemben.

A hétfőn kezdődő ATP-világbajnokság második meccse is tartogatott izgalmakat bőven. Stanislas Wawrinka győzelme után Juan Martin del Potro is döntő játszmára kényszerült Richard Gasquet ellen a B csoport nyitómeccsén.

Az első játszmában 3-3-nál Gasquet elvette az argentin adogatását, aki azonban rögtön egy breakkel válaszolt. A szett végül rövidítésben dőlt el, ahol a francia bírta jobban idegekkel, így nála volt az előny.

A második szettben Del Potro már sokkal magabiztosabban teniszezett, egyszer elvette ellenfele adogatását, így 6-3-al kiegyenlített.

A döntő játszmában egy breakkel a világranglista 5. helyén álló óriás már nyeregben érezhette magát, de 5-4-es vezetésénél, amikor a meccsért adogatott, a vb legalacsonyabban rangsorolt játékosa fogadóként pontot sem engedélyezett neki.

Gasquet ezek után talán egy kicsit megijedt a nagy lehetőségtől, rögtön elbukta a játékát, majd Del Potro adogatóként behúzta a meccset, így gigászi csatában, 2 óra 26 perc alatt megnyerte első találkozóját Londonban.

Eredmény-ATP-világbajnokság, B csoport

Del Potro (argentin) – Gasquet (francia) 6-7, 6-3, 7-5

Videó – A mérkőzés összefoglalója

Ajánlott videó

Olvasói sztorik