Sport

Még az ütő is beletört a találatba

Ottawa Senators (ottawa senators, )
Ottawa Senators (ottawa senators, )

Zsinórban ötödik mérkőzését is elveszítette az Ottawa Senators jégkorongcsapata az NHL-ben. A Calgary legyőzte a Chicagót, a Minnesota pedig a New Jersey-t.

Rájár a rúd mostanság a Senatorsra, nem igazán jön ki a lépés a kanadai együttesnek az alapszakasz ezen szakaszában. Az eddig mindössze négy győzelmet számláló Ottawa a magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapot megelőzően zsinórban négy vereséget szenvedett el, legutóbb, a New York Islanders rávezetésekkel.

Ezúttal a Dallas Stars látogatott Kanadába, a texasiak pedig 2-0-ra és 3-2-re is vezettek, de mindkétszer egyenlített a Sens. Bobby Ryan tíz másodperccel a rendes játékidő végét jelző dudaszót megelőzően mentette hosszabbításra a mérkőzést, a Milan Michalektől visszakapott korongot úgy lőtte a hálóba, hogy közben eltört a botja. A ráadás öt percben nem született meg a döntés, csak a rávezetéseknél, Benn volt az egyedüli, aki betalált.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a hosszabbítás második percében le kellett cserélni a hazaiak kezdőkapusát, Craig Andersont, aki nyaksérülést szenvedett. Hordágyon kellett levinni a jégről.

Videó – Így kapott ki az Ottawa:

A Calgary Flames Chicagóban győzte le hosszabbításban 3-2-re a Blackhawkst. A meccs hőse Reto Berra kapus volt, a 26 esztendős svájci portás ezen a mérkőzésen debütált a világ legerősebb bajnokságában és egyből 42 győzelmet számlált. Nem rossz bemutatkozás.

Josh Harding, a Minnesota Wild kapusa talán élete egyik legkönnyebb mérkőzésén van túl. 19 védést kellett bemutatnia a shutouthoz, miközben társai négy találattal vették el a New Jersey Devils kedvét a játéktól. A New Jersey immár 149 perc 5 másodperce nem volt eredményes.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Ottawa Senators-Dallas Stars 3-4, szétlövés után
Minnesota Wild-New Jersey Devils 4-0
Chicago Blackhawks-Calgary Flames 2-3, hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik