Sport

Győzelmet ért a csodás visszatérés

Russell Westbrook idő előtt visszatért, hogy győzelemhez segítse az OKC kosárlabdacsapatát az NBA-ben.

Russell Westbrook az előző szezon végén dőlt ki térdsérüléssel, az orvosok pedig azt jósolták, hogy legalább egy hónap kell még neki a visszatérésre. Ehhez képest vasárnap késő este futótűzként terjedt el a hír, miszerint az Oklahoma City Thunder irányítója játékra jelentkezik a Phoenix Suns ellen. Az OKC végül kínkeservesen húzta be a győzelmet az arizonai csapat ellen, Kevin Durant 33 pontjával volt csapata legeredményesebbje. Westbrook közel 33 percet játszott, 21 pontot és hét asszisztot jegyzett.


Westbrook nem kímélte magát
Fotó: AFP

A Miami Heat hazai környezetben győzte le a Washington Wizardst. James 25, Bosh 24, Wade pedig 20 ponttal vette ki részét a sikerből, a floridaiak 2/2-es, a fővárosiak pedig 0/3-as győzelem/vereség mérlegnél tartanak.

A sérült Kobe Bryantet továbbra is nélkülöző Los Angeles Lakers elherdálta 21 pontos előnyét az Atlantával szemben, ám a 16 ponttal és 13 lepattanóval záró spanyol Pau Gasol büntetőivel végül megszerezte a győzelmet. A kaliforniai kezdőcsapatban először helyet kapó Xavier Henry 18 pontig jutott.

A játéknap legjobbja pedig a Minnesota dobógépe, Kevin Love lett 34 ponttal és 15 lepattanóval. A Timberwolves 12 éve először kezdte 3/0-lal a szezont.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Detroit Pistons–Boston Celtics 87–77
Miami Heat–Washington Wizards 103–93
Orlando Magic–Brooklyn Nets 107–86
Oklahoma City Thunder–Phoenix Suns 103–96
New York Knicks–Minnesota Timberwolves 100–109
Los Angeles Lakers–Atlanta Hawks 105–103

Videó – Az Oklahoma sikere:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik