Sport

Megizzadt, de győzött a Fradi Lengyelországban

Tomori Zsuzsanna (tomori zsuzsanna, )
Tomori Zsuzsanna (tomori zsuzsanna, )

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 26-24-re nyert a lengyel Lublin vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

Hazai környezetben 15-öt számolt a Ferencváros a lengyel Lublinra, az odavágó alapján pedig a 4. forduló összecsapásának is a budapesti együttes számított az esélyesének. Jól kezdett a Fradi, a 7. percben már 5-1-re vezettek Tomori Zsuzsannáék és ugyan visszajött egy gólra a házigazda, a szünetben már hárommal ment a magyar együttes.


Tomori ismét húzóember volt
Fotó: MTI

A második harminc perc kezdetén ismét az FTC volt a jobb, Zácsik egy egyéni akció végén pedig már hatra növelte a két együttes közti különbséget. Nem adták fel a lengyelek, sőt, az 56. percben kiegyenlített a Lublin. A következő három gólt Tomori, Kovacsicz és Steinbach révén a Fradi szerezte, Wojdat találata már csak szépségtapasz volt, 26-24-re nyert az FTC-Rail Cargo Hungaria, amely harmadik győzelmét könyvelhette el a csoportkörben.

Mivel montenegrói Buducsnoszt Podgorica nyert a dán Midtjylland ellen, a Fradi továbbjutásához bravúr kell: kétgólos podgoricai vereségnél jobb eredmény vagy a dánok tízgólos legyőzése.

Szombaton másik BL-csapatunk, a címvédő Győri Audi ETO KC is győzött, a Rába-partiak pedig negyedik sikerükkel kiharcolták a továbbjutást a középdöntőbe.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló

Lublin (lengyel) – FTC-Rail Cargo Hungaria 24-26 (12-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik