Sport

Kucsera: Meg kell mutatnom, hogy újra itt vagyok

Világ-és Európa-bajnok kajakosunk minden erejével azon van, hogy újra világklasszis legyen. Épp ezért Fábiánné Rozsnyói Katalinnál edz, aki egy év próbaidőt adott neki.

Október elején Fábiánné Rozsnyói Katalin sikeredző a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy Kucsera Gábor edzésre jelentkezett nála. A szakember befogadta ugyan a kétszeres világ- és Európa-bajnok kajakost, de közölte vele, lehet, hogy korábban volt valaki, de nála a nulláról indul. Mint mondta: Kucserának el kell felejtenie a „celebkedést”.

„Nekem pont ez kell, szeretem az őszinte embereket, és Kati nénitől nincs miért tartanom. Ő nem lefikáz, hanem építő céllal mondja, amiket mond. Aki el van tájolódva önmagával kapcsolatban, annak fájhat, nekem nem” – mondta Fábiánné kemény szavairól Kucsera az Origónak.

A kajakos a celebkedésről is szót ejtett. Elmondta, már 2012-ben felhagyott ezzel az életmóddal, nem keresi ezeket a dolgokat. Ennek ellenére a bulvármédia még mindig előszeretettel foglalkozik vele, pedig már az új telefonszámát sem tudják, így el sem érik.

„2011-ben a négyessel olimpiai kvótát szereztem a válogatottnak, ám a Londonba nem sikerült kijutnom. Ez hatalmas csalódás volt a számomra, mert az álmom továbbra is az olimpiai arany. Ezután kihagytam egy fél évet, ekkor döntöttem el, hogy vissza akarom nyerni a régi önmagamat. Sok évet ellinkeskedtem, aminek sajnos meg is lett az eredménye. A visszatérés hosszú folyamat, de sikerült tartós pillérekre építeni” – mondta.


Kucsera Gábor lapáttal a kezében – cél a válogatottság
Fotó: MTI

Kucsera a magánéletben is nagy változásokon ment át. Tavaly egy ún. coachot, segítőt is felkeresett, akitől megtanulta, hogy a problémákkal szembe kell nézni és az sem segít, ha nem beszél róluk. Idén ráadásul megállapodott, feleségül vette a kézilabdázó Tápai Szabinát, nemrég pedig kisfiuk született, Bence.

„Először egyesben kell megmutatnom, hogy újra itt vagyok. Magyarországon muszáj egy kiemelkedő eredmény ahhoz, hogy lássák, újra lehet velem számolni. Aztán majd Kati nénivel döntünk a többi számról” – így Kucsera, aki egy év próbaidőt kapott Fábiánnétól.

„A kikötés az, hogy vissza kell kerülnöm a válogatottba. Ezen belül az a célom, hogy megnyerjem a válogatókat 1000 méteren. A világversenyeken anno még az ezüstöt is kudarcnak fogtam fel, köszönhetően a közvélemény elvárásainak is, de ezúttal egy dobogós helyezéssel boldog lennék az Eb-n és a vb-n. Ha stabilan meg tudom tartani ezt a fajta munkát, akkor menni fog, márpedig stabilnak érzem magam ezen az úton. Egy gyerek nagyon nagy dolog, az edzések mellett időm se lenne elmenni bulizni, örülök, ha a pihenésre jut időm.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik