Sport

A Szolnok vette el a Szeged veretlenségét

vízilabda (szeged, hárai balázs, vízilabda, eger)
vízilabda (szeged, hárai balázs, vízilabda, eger)

A Szolnok vendégként nyerte a Szeged ellen a férfivízilabda-bajnokság nyolcadik fordulójának vasárnapi rangadóját.

Az A-Híd Szeged együttese a bajnokságban eddig nem talált legyőzőre, ám Vincze Balázs fiainak nagy menetelése a nyolcadik fordulóban véget ért.

A Szegedi Sportuszoda mintegy 500 nézője előtt megrendezett összecsapáson a vendégek kerültek előnybe, ám a második negyed közepén már a Szeged vezetett 3-1-re, Mitrovic emberelőnyös gólja kellett ahhoz, hogy a Szolnok minimális hátrányból várja a folytatást – igaz Szivós büntetőt rontott.


Hatalmas csata volt a medencében
Fotó: Iványi Aurél

A harmadik nyolc percben Hosnyánszky gyorsan egalizált is, de Decker visszavette a szegedi vezetést – mint később kiderült, utoljára a mérkőzésen. Ehhez kellett Jansik kihagyott büntetője is. 5-5-nél és 6-6-nál is egyenlő állást mutatott a meccs előtt meghibásodó és kisebb szerelésen átesett eredményjelző, majd a Barcelonában világbajnoki címet szerző pólóválogatott egyik alapembere, Vámos Márton akcióból előnyhöz juttatta a Szolnokot.

Többször is emberelőnybe került a Szeged, de nem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel, majd Vámos feltette az i-re a pontot: 8-6-ra nyerte a Szolnok a bajnokesélyesek csatáját.

Eredmény – férfivízilabda ob I., 8. forduló

A-HÍD Szegedi VE – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC 6-8 (1-1, 2-1, 1-3, 2-3)
góldobók: Szivós 3, Seman, Kiss Cs., Decker Á. 1-1, illetve Mitrovic, Vámos 2-2, Kis G., Hosnyánszky, Pásztor, Gocic 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik