Sport

12 millió dollár bukóban a népszerű dán zsugás

póker (póker, )
póker (póker, )

A dán profi, Gus Hansen hazája legnépszerűbb játékosa, azonban az elmúlt években nagyon nem megy neki a kártya, több mint 12 millió dollárt bukott az online asztaloknál.

A Full Tilt Poker újraindulása óta közel kilencmillió dollárt bukott Gus Hansen, míg azelőtt hárommilliótól szabadult meg az évek során, így még csúnyább az összkép – írja a Poker.hu.

Évek óta lejtmenetben van a háromszoros WPT és egyszeres világbajnok Gus Hansen. A dán származású játékos már rég túl van a fénykorán, bár élő eredményei vitathatatlanok, az online játéka igencsak megkérdőjelezhető.

Hansen egykoron a legismertebb játékos volt, rengeteg tévés felkérés mellett, a legnépszerűbb pókeres show-k sztárja volt. Az ausztrál főverseny, az Aussie Millions 2007-es győzelme után úgy tűnt senki sem fogja őt letaszítani a póker trónjáról.

Aztán felfedezte magának az online pókert, ami a vesztét okozta. 2007 májusában regisztrált a Full Tilt Pokerre, és egészen 2011-ig, a terem leállásáig hárommillió dollár veszteséget halmozott fel.

Volt miből, ugyanis élő versenyek nyereményei 11 millió dollárt hoztak neki a konyhára. 2012 októberében aztán újraindult a kedvenc pókerterme, a kihagyott másfél év viszont végleg megpecsételte sorsát.

Azóta konzisztensen bukik, az elmúlt egy évben 9 millió dollárt adományozott ellenfeleinek, így a teljes online bukója 12 millió dollár fölé nőtt, sőt inkább már a tizenhármat közelíti.

Vajon mikor fogja megunni a hatalmas vereséget a „Nagy Dán”, vagy megindul végre a szekér alatta, és visszanyeri mindenét? Aligha, ezek már nem azok az idők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik