Sport

Kirúgta csapata az ünnepelt magyar futballsztárt

Meskó Zoltán (nfl, amerikai futball, meskó zoltán, new england patriots, )
Meskó Zoltán (nfl, amerikai futball, meskó zoltán, new england patriots, )

Hét mérkőzés után kirúgta az erdélyi származású Meskó Zoltán amerikaifocistát a hatszoros NFL bajnokPittsburgh Steelers.

Az NFL-ben a rúgók és a punterek helyzete a legnehezebb, hiszen ők a leginkább pótolható láncszemei egy-egy csapatnak és ezt Meskó Zoltán is elárulta korábban.

Sajnos idén ezt ő már másodszor tapasztalta meg, ugyanis a szezonkezdet előtt a New England Patriots elküldte a Super Bowlt is megjárt puntert, mivel más olcsóbban is elvégezte legalább olyan jól az adott feladatot. Ebben az is közrejátszott, hogy míg Meskó első évében remekelt, később visszesett a teljesítménye, bár még mindig átlagon felüli statisztikát hozott össze.


A Patsben még jól ment neki
Fotó: AFP

Viszont nem maradt sokáig csapat nélkül, pár nappal később leigazolta a hatszoros bajnok Pittsburgh Steelers. Bár voltak jó meccsei a sárga-feketéknél, meg sem közelítette az elvárt szintet, átlagban 36,7 yardot puntolt, míg a liga legjobbja ebben a mutatóban az Oakland játékosa, Marquette King 48,9-et. Meskó 34 rúgása közül csak hármat küldött az ellenfél 20 yardosán belülre, míg Dustin Colquitt 22-et. Ezzel az erdélyi punter a 31. a ligában, vagyis a leggyengébbek egyike, így nem meglepetés, hogy pont a Patriots elleni rangadó előtt kirúgták a Steelerstől.

Helyére a csapat leszerződtette a veterán Mat McBriart.

Mike Tomlin, a Steelers edzője elmondta, nem az volt a gond, hogy legutóbb például a Raiders blokkolta az egyik rúgását, hanem a hullámzó teljesítmény miatt kell mennie Meskónak.

“Voltak nagyon jó és nagyon rossz pillanatai a pályán és ez a teljesítmény nem elég nekünk. Sokkal jobban kellett volna játszania” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik