jakabos zsuzsanna (jakabos zsuzsanna, )
Sport

Jakabos Győrben folytatja, de csak jövőre

A Rába partjára igazolt Jakabos Zsuzsanna, aki egy vállműtéten is átesett, így csak 2014-ben versenyezhet legközelebb.

A 24 esztendős vegyes- és pillangóúszó specialista pár napja hagyta ott Pécset és edzőjével, Petrov Ivánnal karöltve Győrbe tette át a székhelyét. Ugyanakkor most a pihenésé a főszerep, ugyanis bő egy héttel ezelőtt Tatán megműtötték:

„Zsu edzésmunkáját, de a versenyzését is az elmúlt három évben folyamatosan nehezítette meg egy krónikus gyulladás, amelynek okát az orvosok a vállában kialakult kisebb kóros elváltozásokra vezették vissza az orvosok. Elkerülhetetlenné vált az operáció, amelyre Dr. Erdélyi Gábor ortopéd és traumatológiai sportorvosnak, a magyar férfikézilabda-válogatott keretorvosának közreműködésével a tatai Kastélypark Klinikán már sor is került. Néhány napon belül kisebb mozdulatokkal már >>tesztelheti<< a vállát, aztán a gyógytorna hetei következnek, és csak ez után próbálkozhat ismét az úszással. Meglehetősen hosszas türelemjátékra van kilátás, de így legalább biztosak lehetünk abban, hogy teljesen gyógyultan és a gondjától megszabadultan indulhat majd neki az elkövetkezendő három év nagy feladatainak a megvalósításához” – mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Petrov Iván.

A három olimpiát is megjárt, rövidpályás Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna és edzője az utóbbi időben több magaslati edzést is tartott és a tapasztalatok alapján bevált ez a fajta tréning. Épp ezért 2014-ben is három hasonló túrát terveztek be, Spanyolországban és Arizonában.

Ajánlott videó