Sport

Finn csapattal bővül a KHL

jégkorong (oroszország, usa, jégkorong)
jégkorong (oroszország, usa, jégkorong)

Hetényi Zoltán korábbi hokicsapata, a Jokerit Helsinki jövőre már a KHL-ben szerepelhet.

A következő szezontól az orosz profi jégkorongligában (KHL) szerepel a Jokerit Helsinki, amennyiben jövő április 30-ig felmutatja a szükséges garanciákat. Az erről szóló megállapodást szerdán írták alá. A finn klub lehet az első a KHL-ben, amely nem kelet-európaiként, illetve nem a volt Szovjetunió területéről csatlakozik a mezőnyhöz.

A Jokerit 49 százalékos tulajdonosa idéntől az orosz milliárdos, Borisz Rotenberg vezette csoport, amely a csapat otthonául szolgáló Hartwall Arénát is birtokolja.

„Nagyon jó érzés volt, amikor aláírtuk a megállapodást. Mindez azt jelenti, hogy új fejezetet nyithatunk a Jokerit életében. A tárgyalások sosem könnyűek, ráadásul sok időt vesznek igénybe. De ez már a múlt” – mondta Rotenberg.


Helsinkiben abban bíznak, hogy mindig teltház lesz
Fotó: Facebook

Az orosz üzletember azt is elmondta, hogy nagy hangsúlyt szeretne fektetni a reklámozásra is. Példaként az SZKA Szentpétervárt hozta fel: korábban az együttes meccseit csak kevesen látogatták, azonban miután a klub jelentős erőket mozgósított marketingvonalon, a 12 ezer 300 néző befogadására képes Ice Palace egyre többször megtelt, mára pedig megszokott a teltház.

A KHL-ben jelenleg 28 klub érdekelt nyolc országból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik