Sport

Szerbiában taroltak a magyarok

taekwondo (taekwondo, )
taekwondo (taekwondo, )

A magyar taekwondo-válogatott tagjai közül öten is dobogóra álltak múlt hétvégén, a szerbiai Európa-ranglista versenyen. Kotsis Edina aranyérmes lett.

A múlt hétévégén Szerbiában találkozott az európai taekwondo-s mezőny, 40 ország több mint ezer versenyzője mérte össze erejét a Galeb Trophyn.. Az Európa-ranglista versenyen a wtftaekwondo.hu cikke szerint remekelt a magyar válogatott: Kotsis Edina arany-, Ducz Barbara pedig – sérülten is – ezüstérmet szerzett.

„Hiányzott a siker érzése, az aranyérem tapintása” – mondta a győztes Kotsis, aki a fináléban az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok Martina Zubcicot győzte le a szerbiai fináléban – ráadásul aranyponttal.


A magyar csapat
Fotó: wtftaekwondo.hu

Rajtuk kívül még hárman állhattak dobogóra: Lipcsei Claudia, Szegedi Norbert és Gadácsi Dorottya egyaránt a harmadik lett. Patakfalvy Luca, Sarai Ádám és Nagy Nikolett ötödikként zárt.

„Elégedettek voltunk, hiszen a sportolók segítettek egymásnak melegíteni, igazi csapatként mozogtak, buzdították egymást. Mindenki nem nyerhet érmet, de ezt sikerült elfogadnia mindenkinek, elvárások nélkül nyújtottak segítő jobbot a másiknak. Ez a csapat lényege, és ez kezd kialakulni, ami jó irány. Ezen dolgozunk, és jó látni, hogy van értelme” – értékelte a hétvégét Tóth Balázs, edző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik