Sport

Újabb döntetlen Győrben

A bajnoki címvédő hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az újonc Puskás Akadémia csapatával a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Győri ETO FC-Puskás Akadémia FC 2-2 (2-1)
——————————————
2600 néző, játékvezető: Kassai

gólszerzők: Andric (5.), Kronaveter (39.), illetve Lencse (7.), U. Nikolic (75.)
sárga lap: Andric (29.), Völgyi (79.), illetve Lencse (42.), Czvitkovics (58.), U. Nikolic (75.), Margitics (90.)

ETO:

Kamenár – Svec, Lipták, Kamber (Lang, 64.), Völgyi – Mevoungou – Pátkai, Kronovater – Varga R. (Kalmár, 87.), Koltai (Strestík, 18.), Andric

Puskás FC:

Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Polonkai (U. Nikolic, a szünetben) – Gallardo (Molnár T., 73.), Czvitkovics, Zsolnai (Tischler, a szünetben), Haraszti – Lencse

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés. Ezt követően küzdelmes mezőnyjátékot láthattak a nézők, némi győri fölénnyel. A hazai csapat az első félidő hajrájában egy szép támadás végén szerezte meg újra a vezetést.
A szünet után sokáig nem történt említésre méltó esemény, aztán kissé váratlanul egyenlített a Puskás FC. A mérkőzés hajrájában az ETO nagy erőfeszítéseket tett a győzelemért, amit végül nem sikerült megszereznie.

Pintér Attila:Tudtuk, hogy egy nagyon jó és felkészült csapat az ellenfelünk, de nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és meg tudtuk szerezni a vezetést. Olyan gólt rúgott ezután az ellenfél, amit nem is nagyon tudok mire vélni. Ezután megint meg tudtuk szerezni a vezetést, volt több olyan lehetőségünk is, amellyel eldönthettük volna a mérkőzést, ám nagy bravúrokat mutatott be az ellenfél kapusa, és utána elkövettünk egy olyan hibát, amit kihasználtak. Sajnos ilyen a labdarúgás.”

Benczés Miklós: Először is dicsérnem kell Pintér Attila csapatát, mert ilyen nyomás alatt még senki nem tartott minket ebben a bajnokságban. Szerencsére sikerült felnőnünk a feladathoz. Talán akkor lettem volna bosszús, ha most kikapunk, mert voltak nekünk is lehetőségeink – hozzáteszem, a Győrnek több –, de úgy gondolom benne volt a győzelem is a meccsben. Ugyanakkor nem lehetek elégedetlen, a játékosaim fejlődnek, és külön örülök annak, hogy a fiatal akadémisták felnőnek a feladathoz. Ma is négy fiatalunkat tudtam játszatni egy bajnokcsapat ellen. Gratulálok a csapatomnak, és hazafelé néhány sört legurítok a torkukon, mert ez egy nagyon nagy dolog volt ma. Lehet, hogy látogatni fogjuk a Győr lövőedzéseit, mert nagyon jól lőnek, minden szögből életveszélyesen. Ezt valahogy el kell lesnünk – viszont Lubos Hajdúch jól állt a lábán, és minden egyes védése parádés volt. Ahogy tartja a mondás, végy egy jó kapust, és mi vettünk is, de ez is kell ahhoz, hogy jól szerepeljünk, és kapaszkodjunk felfelé”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik