Sport

2014-ben ellátogathat az Eb Magyarországra

major benedek (major benedek, )
major benedek (major benedek, )

A Hungaroring is bekerült a kamion Európa-bajnokság jövő évi előzetes versenynaptárába, Mogyoródra 24 év után térhet vissza a mezőny.

A csapatok pontversenyében idén negyedikként zárt magyar Oxxo Energy Truckrace Team tájékoztatása szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott 2014-es programban 12 helyszín szerepel, de ezek közül kettőn várhatóan nem rendeznek majd futamot. A Magyar Nagydíj bekerülését az is segítheti, hogy a kamion-Eb alapelve szerint a szezon tíz versenyét tíz különböző országban kell lebonyolítani.

A FIA december 6-án hozza majd nyilvánosságra a végleges naptárt, azaz véglegesen akkor dől el, hogy a magyar közönség láthatja-e versenyezni szeptember 6-án és 7-én a kamion-Eb mezőnyét Mogyoródon.


Magyar pályán repeszthetnek a magyar pilóták
Fotó: Oxxo Energy Team

Az idei szezonban Kiss Norbert az egyéni pontverseny negyedik helyén zárt, s jó esélye van arra, hogy jövőre a kontinensbajnoki címért harcoljon. Az Oxxo Energy Truckrace Team másik pilótája, a mindössze 17 éves Major Benedek az első évében futamokat nyert, dobogós helyezései voltak, s összetettben a tizedik lett.

Kamionversenyt legutóbb 24 éve rendeztek a Hungaroringen. Az Eb a kategória legmagasabban jegyzett sorozata, melyet csak azért nem hívnak világbajnokságnak, mert a programban nem szerepel tengerentúli helyszín.

A tervezett versenynaptár

május 3-4., Isztambul (Törökország)
május 24-25., Misano (Olaszország)
június 7-8., Navarra (Spanyolország)
június 21-22., Nogaro (Franciaország)
július 5-6., A1 Ring (Ausztria)
július 19-20., Nürburgring (Németország)
augusztus 2-3., Szmolenszk (Oroszország)
augusztus 30-31., Most (Csehország)
szeptember 6-7., HUNGARORING
szeptember 20-21., Zolder (Belgium)
október 4-5., Jarama (Spanyolország)
október 11-12. Le Mans (Franciaország)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik