Sport

Szinte mindenkit elsöpör a coloradói lavina

colorado avalanche (colorado avalanche)
colorado avalanche (colorado avalanche)

A Colorado Avalanche jégkorongcsapata tízedik meccsén a kilencedik győzelmét aratta a tengerentúli bajnokságban (NHL), ezzel ligaelső.

Talán kevesen gondolták volna, hogy a klub legendás kapusának, Patrick Roy-nak a kispadra ültetése ennyire beválik. Márpedig a jelek szerint úgy fest, hogy a Coloradónak van keresnivalója ebben a szezonban, legalábbis az együttes pazar rajtját elnézve mindenképp.

Magyar idő szerint szombaton hajnalban a Carolina Hurricanes látogatott Denverbe, ám az észak-karolinai együttes sem állhatta az Avalanche (lavina) útját. A hazaiak szépen menedzselték le újabb győzelmüket, Duchene két gólt, Varlamov kapus pedig 28 védést vállalt magára a 4-2-es győzelemből. A denveri társaság így kilenc győzelemmel és egy vereséggel, azaz 18 ponttal áll jelenleg, ezzel pedig egy egységet ver a San José Sharksra és a liga első helyén tanyázik.

„Mindez nagyszerű, de tudják mit? Elég csak hátranézni és látszik, hogy nagyon szoros a mezőny. Egyetlen egy estére sem hagyhatsz ki, minden egyes mérkőzésen maximálisan oda kell tenned magad. Ezért tartunk ott, ahol” – mondta a tőle megszokott vehemenciával Patrick Roy a lefújás után.


Menetel a Colorado
Fotó: AFP

A Pittsburgh Penguins hiába vezetett hazai környezetben a New York Islanders ellen, a Szigetlakók remek hajrájuknak köszönhetően mind a két pontot elhappolták a Pingvinek elől, Josh Bailey alig több mint másfél perccel a vége előtt vitte be a győztes találatot.

Idegenben nyert az Anaheim Ducks, a Buffalo Sabres és a hosszabbításban diadalmaskodó Vancouver Canucks is, míg a Columbus Blue Jackets hazai jégen fektette két vállra a Toronto Maple Leafst.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Columbus Blue Jackets-Toronto Maple Leafs 5-2
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 3-4
Ottawa Senators-Anaheim Ducks 1-2
Florida Panthers-Buffalo Sabres 1-3
St. Louis Blues-Vancouver Canucks 2-3, hosszabbítás után
Colorado Avalanche-Carolina Hurricanes 4-2

Videó – Így nyert a Colorado Avalanche:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik