Sport

Görbicz csak egy kézzel játszik

görbicz anita (görbicz anita, )
görbicz anita (görbicz anita, )

A norvégok ellen kezdi meg szereplését a magyar női kéziválogatott a Provident Kupán.

Péntektől vasárnapig Szombathelyen rendezik meg a tornát négy csapat részvételével: a magyar mellett a norvég, a brazil és a horvát válogatott képviseli magát a decemberi világbajnokságra való felkészülés jegyében.

Hajdu János együttese a nyitómeccsen Norvégia legjobbjaival csap össze. A szövetség honlapjának Görbicz Anita elmondta, nehéz ellenfelek ellen kell pályára lépni.


Fotó: MTI

“Nem lesznek könnyű mérkőzéseink. Elsősorban egy felkészülési tornát játszunk, amelynek célja, hogy megtudjuk, hol tartunk, hiszen a decemberi világbajnokságra készülünk, és emellett szeretnénk győzni. Elsőként a norvégokkal mérkőzünk, akik gyors játékot játszanak, nagyon jól hajtják végre a lerohanásokat. Erre nagyon figyelnünk kell, meg kell állítani őket. Évről évre rengeteget fejlődnek a brazilok, egyre jobban játszanak, dinamikusak, gyorsak, nem lesz könnyű ellenük győzni, de azon leszünk, hogy sikerüljön. A horvátok esetében sem lesz másként, kemények, szívósak, de mi is megteszünk mindent” – mondta a győriek kiválósága.

Görbicz azonban nem lesz 100 százalékos állapotban, ugyanis szerdán kezdett csak el edzeni, hiszen előtte kivettek egy csavart a kezéből.

“Még nem vagyok tökéletesen rendben. Azt hiszem, mindenképpen egy kézzel játszom majd, két kézzel még nem biztos, hogy menne. Korábban is előfordult már, hogy egy kézzel játszottam. Eddig ez nem jelentett gondot, remélem, most sem fog.”

A 17 órakor kezdődő találkozóról a Sport24 élő, szöveges tudósításban számol be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik