Sport

Drámai hajrában nyert a Fehérvár

Mihály Árpád, Sapa Fehérvár AV19 (mihály árpád, )
Mihály Árpád, Sapa Fehérvár AV19 (mihály árpád, )

A Sapa fehérvár AV19 jégkorongcsapata hazai pályán nyert 3-2-re az Orli Znojmo ellen. A győztes gól 6 másodperccel a meccs vége előtt született.

Kiállításokkal tarkított első harmadot játszott a fehérvári hokicsapat a cseh Znojmo együttesével, az első húsz perc egy hazai vason csattanó lövésen kívül arra volt jó, hogy a vendégek belőtték a pihentetett Bálizs Bencét helyettesítő Rajna Miklóst.


Rajna Miklós védte a fehérvári kaput
Fotó: MTI

Ugyan a második harmad egy cseh góllal indult, a Sapa Fehérvár AV19 nem roppant össze és Németh Attila, valamint Mihály Árpád találatával már a 25. percben átvette a vezetést a vendéglátó. A játékrész további küzdelme nagy küzdelmet hozott, de az eredmény nem változott.

A harmadik felvonásban sem maradtak el a helyzetek, láttunk bravúrokat Rajnától és a túloldalon Sasu Hovitól is, majd alig több mint nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt egy kontra végén Pavlikovsky egyenlített. A legvégén egy korong a znojmói kapu előtt csúszott el, de így is a Fehérvár nevetett a végén, hat másodperccel a harmad végét jelző dudaszó előtt Naglich lövése egy védőről a kapuba pörgött – kettős emberelőnyben -, 3-2-re nyert a Sapa.

A Fehérvár szombaton az Innsbruckot fogadja.

Eredmény – EBEL, alapszakasz

Sapa Fehérvár AV19 – HC Orli Znojmo (cseh) 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
gól:
Németh A. (24.), Mihály (25.), Naglich (60.), illetve Fiala (22.), Pavlikovsky (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik