Sport

Daniel Negreanu lett a WSOP abszolút bajnoka

eurókötegek (euró, )
eurókötegek (euró, )

A kanadai Daniel Negreanu győzelemig menetelt a WSOPE High Roller tornáján, 725 ezer eurót nyert, valamint az övé lett a WSOP Év Játékosa cím is.

Az utolsó előtti verseny, a High Roller is véget ért a WSOPE sorozatán. A győzelmet az a Daniel Negreanu szerezte meg, aki ezzel megnyerte a WSOP Player of the Year ranglistát is – írja a Poker.hu.

Nagy reményekkel érkezett a kanadai Daniel Negreanu Párizsba, ahol a World Series of Poker Europe versenysorozatát rendezték. A világbajnoki pontverseny második helyén álló játékos nem titkolt szándéka volt, hogy beelőzze az előtte álló Matthew Ashtont.

Ehhez egy kiemelkedő eredményre mindenképpen szüksége volt, aki nagy reményeket fűzött a főversenyhez, főleg azután, hogy pénzbe is jutott. Ott viszont a 25. hely a végállomást jelentette számára, ami egyelőre kevésnek bizonyult, nem kapott érte ugyanis elég pontot.

Ezután gondolt egy merészet, és egy nap késéssel elindult a 25 ezer eurós High Roller tornán, amin a póker krémje vesz részt évről évre. A hihetetlenül nehéz versenyen végül a döntő napig verekedte magát, a 13 fő közül a hetedik helyen állt.

A szervezők tájékoztatták, hogy csak akkor veheti át a POY, azaz a Player of the Year rangsorban a vezetést, ha legalább nyolcadik helyen végez. Nem csoda hát, hogy rendkívüli izgalmakat élt át Negreanu, egyre kevesebb zsetonja volt, de valahogy mindig vissza tudott kapaszkodni.

Végül már csak kilencen voltak, amikor nagy versenyben volt a kiesésért a finn Joni Jouhkimainennel. A kiélezett szituációt azonban Negreanu bírta jobban, és éppen hogy csak, de becsorgott a fizetős helyekre, és megszerezte az Év Játékosa címet.

Ez olyannyira feldobta őt, hogy a High Roller fináléjában megtáltosodott, és több órás küzdelem után, végül a bajnoki címet is megszerezte. A párbajban a brazil Nicolau Villa-Lobosszal találkozott, Negreanu 2:1 arányban vezetett, és már nem is adta ki kezéből a győzelmet.

A mindent eldöntő partiban a brazil zsugás ötöspárral ment allin, Negreanu bubipárral megadott, és a Q-9-2-K-3 közös lapok a győzelmét eredményezték. Negreanu mindent vitt, többek közt idei második, karrierje hatodik WSOP karkötőjét is behúzta, valamint zsebre vágta az első helyért járó 725 ezer eurós nyereményt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik