Sport

Szocsi 2014: Lenyűgöző, ami történik

szocsi, fáklya (szocsi 2014, fáklya, )
szocsi, fáklya (szocsi 2014, fáklya, )

Noha egy éve még a havat is csak nehezen tudták lefújni a sáncról a rendezők, a nemzetközi szövetség képviselői mostanra már elégedettek a téli olimpiai síugró sánccal és az ötkarikás játékok előkészületeivel.

Múlt héten tartották az orosz síugró bajnokságot az olimpiai sáncon. Az esemény az ötkarikás játékok előtti utolsó teszt volt, így a nemzetközi szövetség képviselőit is meghívták a nyílt bajnokságra. Miran Tepes, az osztrák versenyigazgató, Walter Hofer asszisztense szerint elképesztő a december óta látható fejlődés. A közel egy éve szocsiban rendezett világkupán még a szakadó hó is problémát jelentett, mostanra azonban már szervezetten, világszínvonalúan folyt az verseny.

„Lenyűgöző a fejlődés, ami a verseny helyszínén tavaly december óta végbe ment. A világkupa óta olyan szinten változott meg az egész környezet, hogy rá sem lehet ismerni.” –mondta Tepes a Nemzetközi Sí Szövetség honlapjának. „Óriási lépésekben alakult át itt minden. Az elmúlt hónapokban annyi szálláshelyet húztak fel, ami több mint 100000 turistának adhat otthont az olimpia idejére, és a versenyek helyszínéül szolgáló létesítmények is pompásak.” – tette hozzá.

Tepes külön kiemelte, hogy a bajnokságot is szervezetten, precízen sikerült lebonyolítani. „az infrastruktúra és a logisztika remekül működött a viadal alatt. Már majdnem minden kész van, ami nincs, az pedig kész lesz a nagy eseményre.” – értékelte a szervezők munkáját a szakember.

A bajnoki címet egyébként normál sáncon a 22 éves fiatal tehetség, Ilmir Hazegyinov szerezte meg, míg nagy sáncon a veteránnak számító Dimitrij Vasziljev diadalmaskodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik