Sport

Jerney Ádám tízmillió forintot nyert Párizsban

Forint(1)(1)(960x640).jpg (Forint)
Forint(1)(1)(960x640).jpg (Forint)

A 14. helyen végzett Jerney Ádám a World Series of Poker Europe főversenyén Párizsban, amiért 35 ezer euró, több mint tízmillió forint ütötte markát.

Az utolsó előtti játéknapra került sor a WSOPE főversenyén, az utolsó játékban lévő magyar zsugás, Jerney Ádám végül a 14. helyet szerezte meg – írja a Poker.hu.

24 játékos folytathatta a kiélezett küzdelmet a World Series of Poker Europe Párizs Main Event bajnoki címéért. A negyedik napot rendezték, amikor is a mezőny a hatfős döntő asztalra jutásért szállt harcba.

Egy magyarnak szurkolhattunk még, ő a nyugdíjas éveit pókerezéssel eltöltő, hobbista zsugás, Jerney Ádám volt, aki dicséretre méltó módon vette fel a kesztyűt a nemzetközi pókersztárokkal.

Sajnos a finálét nem sikerült elérnie, a negyedik játéknapon folyamatosan az életben maradásért küzdött, végül a fiatal német profi, Dominik Nitsche vetett véget versenyének.

Jerney T-9 lapokkal ment allin, Nitsche két dámával megadott, és a K-T-2-2-J közös lapokon a német magához húzhatta Jerney utolsó zsetonjait is. A magyar kártyás végül a 14. helyet szerezte meg, amiért 34 750 euró, átszámolva kicsivel több mint tízmillió forint járt.

A döntő asztal a spanyol profi, Adrian Mateos Diaz vezetésével alakult ki. Mellette a franciák két reménysége, Jerome Huge és Fabrice Soulier, a németek két versenyzője, az előbb említett Nitsche és Benny Spindler, valamint az amerikai Ravi Raghavan vághatnak neki az utolsó csatának az egymillió eurót érő első helyért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik