Sport

Száműzhetik csapatától a világ legjobb kapusát

kezilabda(210x140)(1).jpg (kézilabda, )
kezilabda(210x140)(1).jpg (kézilabda, )

A Metallurg Szkopje határozatlan időre felfüggesztette szerződését Darko Stanicnak, akit tavaly a férfi kézilabda Bajnokok Ligája legjobb kapusának válaszottak. A hálóőr csúnyán összekapott a gárda vezetőedzőjével, a horvát Lino Cervarral.

A kézilabdázó csapata hétvégi, Dinamo Minszk elleni összecsapásán mutatott magatártásával érte el, hogy kirakják őt az együttesből.

Stanic többszöri kérésre sem lépett pályára az első félidőben, mikor a tréner kapuscserére szánta el magát, mi több, durva veszekedésbe kezdett a stábbal. A második játékrészben aztán meggondolta magát, és hadba szállt a szerb válogatottal Európa-bajnok ezüstérmes hálóőr, de gyenge teljesítménye miatt pár perc után vissza kellett ülnie a cserepadra.

Stanic a másik szkopjei csapatba vágyik
Fotó: AFP

A 33-29-re megnyert BL-meccset követően határozatlan időre felfüggesztették a kapus kerettagságát, amíg a klub fegyelmi bizottsága nem dönt a jövőjéről

Az egyesület és a játékos között valószínűleg azért ekkora a feszültség, mert Stanic a nyáron a szintén macedón Vardarhoz szerződött volna, de a Metallurg nem fogadta el a rivális 800 ezer eurós ajánlatát.

A kiválóság továbbra is a csapattal edz, de egyelőre kérdéses, hogy a pénteki, Tatran elleni találkozón beveti-e majd Cervar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik