Sport

Jerney Ádám pénzbe ért a párizsi pókervébé főversenyén

póker (póker, )
póker (póker, )

A legjobb 24 közé jutott Jerney Ádám a Párizsban zajló pókervébé főversenyén. Bárhol is végezzen innentől, már mindenképpen pénzdíjjal zárja az eseményt.

Elérték a fizetős helyezéseket a játékosok a World Series of Poker Europe párizsi főversenyén. Egy magyar is tagja lehet a legjobb 24-nek, ő Jerney Ádám, aki innentől ráhajthat az egymillió eurós fődíjra – írja a Poker.hu.

375 fő nevezett a WSOPE 10 450 eurós főversenyére. Ez a létszám 45 fővel elmarad a tavalyi 420 indulótól, de így is hatalmas nyereményekért küzdhetnek meg a játékosok. A nyereményalap 3,6 millió euró lett, amiből a győztes egymaga egymilliót tehet majd zsebre.

Egy magyar zsugás is elindult a megmérettetésen, mégpedig Jerney Ádám, aki pókerszerető hobbistaként ismert a magyar pókeréletben. Ennek ellenére nem hozott szégyent, sőt remek játékkal vette a selejtezőket, és az utána lévő kieséses szakaszt is.

Sőt a harmadik játéknapon, amikor már csak 69-en voltak versenyben, és a 40 főt jelentő fizetős helyekért folyt a harca, ő továbbra is állta a sarat a nemzetközi pókersztárok között, és impozáns játékkal jutott be a pénzbe.

Onnan szintén sikerült neki egyet továbblépni, ugyanis a negyedik játéknapra jutott, bár a 24 fő között sajnos most már ő rendelkezik a legkevesebb zsetonnal. Reméljük, hogy innen is lesz visszaút, és akár egy döntő asztalos szerepléssel is megörvendezheti a magyar szurkolókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik