Sport

Boksz vb: elvérzett az utolsó magyar is

Harcsa-Zoltan(960x640).jpg (Harcsa Zoltán)
Harcsa-Zoltan(960x640).jpg (Harcsa Zoltán)

A kazahsztáni Almatiban zajló AIBA Felnőtt Amatőr Ökölvívó Világbajnokság 75 kg-os negyeddöntőiben Harcsa Zoltán az ír Jason Quigley ellen lépett kötelek közé. Egyhangú pontozással kikapott, kiesett.

A mérkőzést Harcsa kezdte jobban, szépen megelőzte ellenfelét, de az ír már az első menet második felében rákapcsolt, és megfordította a küzdelem képét – számol be a boxing.hu.

A második menetben Quigley dominált, ráadásul az első percben egy jobbossal padlóra is küzdte a magyar ökölvívót. A számolás után Harcsának sikerült meccsben maradnia, és az utolsó menet szoros küzdelmet hozott.

A végső gongszó után egyértelmű volt, hogy a 22 éves ír versenyző jobban teljesített Harcsa Zoltánnál. Jason Quigley mindhárom menetet 10-9-re nyerte meg, így egyhangú pontozással (30-27, 30-27, 30-27) jutott be az elődöntőbe.

„Három olyan meccset veszítettünk el, amin valójában nem veszítettünk. Az európaiakat nagyon lenyomják ezen a világbajnokságon a szovjet utódállamokból érkezőkkel szemben. A körülményekre nehéz hivatkozni, de azt gondolom, egy kivételtől eltekintve nem volt nagy különbség a versenyzőink és ellenfeleik között” – összegzett a Sport Tv kérdésére Csötönyi, aki úgy érzi nem vallottunk szégyent a világbajnokságon annak ellenére sem, hogy nem nyert érmet a magyar küldöttség..

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik