Sport

Angliából indul a „macskaköves” Tour

Chris Froome (chris froome, )
Chris Froome (chris froome, )

Szerdán bemutatták a jövő évi francia országúti kerékpáros körverseny, a Tour de France útvonalát, mely július 5-én az angliai Leeds városából indul.

A világ legrangosabb kerékpáros viadalának 101. versenyén az első három szakaszt Angliában teljesíti majd a mezőny, s a negyedik napon ér Franciaországba. Az ötödik etap pedig Belgiumból, Ypresből indul.

A jövő évi Tour egyik különlegessége, hogy csupán egyetlen időfutamot rendeznek majd, méghozzá július 26-án, az utolsó előtti napon, a Bergerac és Perigueux közötti 54 km-es szakaszt. A szervezők bevallottan azért iktattak csupán egy egyéni indításos szakaszt a programba, hogy ne az időfutam határozza meg a verseny végeredményét.

Különleges felkészülést igényel majd a kerekesektől az ötödik etap, melyen a mezőnynek 15 kilométeren keresztül macskakövön kell haladnia, ami a leghosszabb ilyen szakasz 1983 óta a Touron.

“Nagyon veszélyes macskakövön versenyezni, ezen a felületen bármi megtörténhet, éppen ezért kell majd sokat macskakövön edzenünk a közeljövőben” – mondta a címvédő brit Christopher Froome.

A jövő évi viadalon összesen 25 emelkedőt kell majd megmászniuk a versenyzőknek, hárommal kevesebbet mint az idén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik