Sport

Noah Schwartz megszerezte első világbajnoki címét

póker (póker, )
póker (póker, )

A rendkívül tehetséges játékos, az amerikai Noah Schwartz a párizsi World Series of Poker Europe-on első világbajnok karkötőjét szerezte meg.

Miután egy negyedik helyet már elcsípett az amerikai Noah Schwartz a párizsi pókervébén, pár nappal később végre összejött az álma, és világbajnoki karkötőt húzhatott fel a csuklójára – írja a Poker.hu.

Igazi tehetségnek tartják az amerikai Noah Schwartzot, aki az elmúlt egy évben érett be igazán. Tavaly novemberben World Poker Tour bajnoki címet nyert Jacksonville-ben, a nyáron pedig második helyig menetelt egy WSOP eseményen Pot Limit Omahában.

Akkor és most, a párizsi pókervébén is közel járt ahhoz, hogy megszerezze első világbajnoki címét, ugyanis egy hete az ötezer eurós Mixed-Max Hold’em eseményen lett negyedik.

Két versennyel később, egy újabb Mixed-Max tornán, mégpedig a Pot Limit Omahán jutott be a négy közé, ahonnan már nem adta ki kezéből a győzelmet. Előbb a finn Jyri Mirivirtán lépett túl az elődöntőben, majd a hazaiak sztárján, a francia Ludovic Lacayt kapta el a végső Heads Upban.

Lacay hiába kezdett háromszoros előnnyel, a nagyszerűen kártyázó Schwartz esélyt sem hagyott neki, és megszerezte a hőn áhított első világbajnoki címét, nem mellesleg 105 ezer eurót még zsebre is vághatott mellé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik