Sport

Közel a továbbjutáshoz a Dunaújváros

jégkorong (oroszország, usa, jégkorong)
jégkorong (oroszország, usa, jégkorong)

A házigazda Dab.Docler három góllal nyert a szlovén Slavija Ljubljana ellen a jégkorong Kontinentális Kupa dunaújvárosi csoportjában, a legjobb tíz köz jutásért zajló torna második fordulójában.

A MOL Liga-címvédő Dab.Docler hazai környezetben, rávezetésekkel nyert 3-2-re pénteken a nagy rivális HSC Csíkszereda ellen, szombaton pedig az a Slavija Ljubljana volt a Fejér megyeiek ellenfele, amely egy Krakkó elleni sima vereséggel rajtolt a selejtezőben.

A szlovén csapat ezúttal sem tudott gólt szerezni, nem úgy a Dunaújváros, amely a második harmadban egy, a harmadikban pedig újabb két találatot jegyzett és 3-0-ra nyerni tudott. Mivel a játéknap korábbi meccsén a lengyelek is legyőzték a Csíkszeredát, így vasárnap a Dunaújváros és a Krakkó összecsapása dönt a továbbjutásról.

A dunaújvárosi győztes november 22. és 24. között a dániai Vojensben lép jégre, és a házigazda mellett a fehérorosz Neman Grodno, valamint a norvég Stavanger Oilers lesz az ellenfele. Ebből a kvartettből az első helyezett jut a január 10-12-i, Rouenben sorra kerülő négyes döntőbe. Az ukrán Donbassz Donyeck és a házigazda Rouen Dragons már biztos résztvevője a Final Fournak.

Eredmének – Kontinentális Kupa, 2. forduló (a 10 közé jutásért), Dunaújváros, 2. forduló

Dab.Docler-Slavija Ljubljana (szlovén) 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Cracovia Krakow (lengyel)-HSC Csíkszereda (román) 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik