Sport

Újabb két karkötőt osztottak ki Párizsban

póker (póker, )
póker (póker, )

A francia fővárosban zajló World Series of Poker Europe versenysorozatán újabb két bajnokot avattak.

Véget értek a küzdelmek a Párizsban rendezett WSOPE 2013 hármas és négyes versenyén is, előbbin a hazai színekben versenyző Darko Stojanovic, utóbbin az amerikai Jeremy Ausmus szerzett világbajnoki karkötőt – írja a Poker.hu.

A World Series of Poker Europe idei versenysorozatának hármas számú eseménye az 5 300 eurós Mixed-Max Hold’em torna volt, melyre 140-en neveztek, akik összesen 672 ezer euróval járultak hozzá a nyereményalaphoz.

A 16 díjazott közé egy-két nagy név is bejutott, többek közt Phil Ivey, Shannon Shorr, Jason Mann és Noah Schwartz is fizetős helyre ért. A Heads Upot az amerikai profi, Dan O’Brien és a francia Darko Stojanovic játszhatták.

Előbbi jóval tapasztaltabb pókeres és ráadásul háromszoros előnnyel is rendelkezett a párbaj előtt, viszont Stojanovicot sem olyan fából faragták, mint aki könnyedén feladná. Meg is fordította az állást, és nem sokkal később a győzelmet is megszerezte. Stojanovic 188 ezer, míg O’Brien 116 ezer eurót rakhatott zsebre.

A WSOPE négyes számú versenye sem igazán vonultatott fel mamutmezőnyt. Az 1 650 eurós Pot Limit Omaha tornán 184-en indultak, akik csupán 270 ezer eurós nyereményalapot hoztak össze.

A fizetős helyekre így is odaért pár ismert zsugás, Fabrice Soulier, Tommy Vedes, Dan Kelly, Jonathan Little és Mohsin Charania is díjazott lett.

A hatfős döntő a finn Juha Helppi vezetésével kezdődött el, akinek az útja a Heads Upig tartott, ahol a tavalyi WSOP Main Event főverseny ötödik helyezettje, Jeremy Ausmus várta. Hiába rendelkezett Helppi dupla annyi zsetonnal, Ausmus, Stojanovichez hasonlóan meg tudta fordítani az állást, és később ő is megszerezte a bajnoki címet.

Az amerikai Ausmus első világbajnoki karkötőjét húzhatta fel csuklójára, valamint 70 ezer euró is várt rá a kasszánál. Helppi bár lemaradt a győzelemről, a második helyért járó 43 ezer euróval vigasztalódhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik