Sport

Agyrázkódással versenyzett a magyar motoros

salakmotor (salakmotor)
salakmotor (salakmotor)

Törött hüvelykujjal és bordákkal, valamint agyrázkódással állt oda a szezon utolsó cseh versenyéhez Szvoboda Bence. Emberfeletti teljesítménnyel bronzérmes lett Kelet-Európa legkeményebb motokrossz bajnokságában.

Egész évben gyilkos tempót diktált a sérülések és a technikai hátrányok ellenére is a 21 éves balatonberényi motoros.

A szezon első körében edzőmotorjával rajtolt, így csak az ötödik helyen futott be. A második állomáson műtött térddel versenyzett, de csodával határos módon itt is ötödik lett. Riválisaival szemben behozhatatlannak hitt hátrányba került – olvasható a tesztmotor.hu-n.

Bence azonban felállt a padlóról és sorra nyerte a futamokat, az utolsó forduló előtt pedig már csak egy egység volt a hátránya a francia Boris Maillard mögött.

Szvoboda kórházi ápolásra szorul
Fotó: Facebook

A kramolini verseny előtt edzés közben eltörte a bal hüvelykujját, majd a kvalifikációs edzésen hatalmasat esett, aminek következtében agyrázkódást szenvedett és bordáit törte.

Bence ezzel szemben nem adta fel, s fájdalmai ellenére rajthoz állt, s a 15. helyen futott célba. A bajnoki cím ezzel elúszott, de az egész mezőny tiszteletét elnyerte.

Nem én lettem a cseh MX2-es bajnok. Nagyon csalódott vagyok, mert a törött ujjam ellenére tudtam tartani az ellenfelem iramát. Az időmérőn egy negyedik teligázas leugrónál összeakadtam valakivel, lecsúszott a lábam, a sérült kezemben pedig nem volt akkora erő, hogy megfogjam a motort. Nagyot estem. Ekkorát még nem estem pályafutásom során. A sisakom úgy szétnyílt, hogy be lehetett nyúlni a fejemhez, a törhetetlennek tartott kormány a legvastagabb részénél kettétörött. Agyrázkódásom volt, sokáig nem tudtam merre vagyok, pár bordám eltörött. Egy óra pihenés után odaálltam a rajthoz, mert be kellett fejeznem az évet az első háromban. Elhoztam a rajtot, egy körig vezettem, de a 8. perc után alig kaptam levegőt, szó szerint az életemért küzdöttem a motoron. 15. lettem végül, így megvan az év végi összetett harmadik hely. Hiába a sok törés és zúzódás, a lelkem most jobban fáj” – vélekedett Szvoboda az utolsó futamot követően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik