Sport

Svéd kapus a fővárosiak rémálma

Henrik Lundqvist (henrik lundqvist, )
Henrik Lundqvist (henrik lundqvist, )

Az Anaheim Ducks hazai pályán, a New York Rangers idegenben nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

Döcögősen indult a szezon a New York Rangers számára, a legfájóbb emlék egyértelműen a Sharks elleni méretes zakó volt. A Parkőrök magyar idő szerint csütörtökön hajnalban még csak a második győzelmüket aratták, igaz az ellen a Washington Capitals ellen játszottak, amely ezt megelőzően két találkozón sem tudott túljárni Henrik Lundqvist eszén.

Az olimpiai bajnok svéd kapus ismét lehúzta a rolót, a kapujára tartó 22 lövés mindegyikét hatástalanította, nagyban hozzájárulva ezzel csapata sikeréhez. A Rangers a góljait a második harmadban, alig két perc alatt ütötte, Callahan ráadásul a levegőben szálló korongot húzta be a kapuba egy bravúros mozdulattal. A New York végül 2-0-ra nyert.


Lundqvistnek nem könnyű gólt lőni
Fotó: AFP

Mindeközben az Anaheim Ducks menetelése folytatódik, a Kacsák zsinórban ötödik meccsüket nyerték meg, ennél jobban csak az eddig hibátlan San José Sharks, Colorado Avalenche duó áll, mely csapatoknak győzelmi sorozata hat sikert számlál. Az Anaheim sikerében a 33 védést bemutató, valamint a meccs legjobbjának megválasztott Viktor Fasth, illetve a 43 esztendősen még egy szezont ráhúzó, győztes gólt jegyző Teemu Selanne vállalt főszerepet.

Érdekesség, hogy a Calgary Flames legutóbb 2004. január 19-én tudott nyerni a Ducks vendégeként, ez zsinórban a 17. veresége volt a rivális otthonában.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Washington Capitals-New York Rangers 0-2
Anaheim Ducks-Calgary Flames 3-2

Videó – A New York győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik