Sport

Két bajnokot is avattak a párizsi pókervébén

póker (póker, )
póker (póker, )

A hét elején elrajtoló World Series of Poker Europe sorozatának két versenyen is bajnokot avattak már.

A londoni pókerfesztivált követően azonnal elkezdődött a WSOPE 2013, melyen már két torna is lepergett. A hölgyek versenyén Jackie Glazier, míg a legkisebb nevezési díjú Hold’em tornán Henrik Johannson szerezte meg a győzelmet – írja a Poker.hu.

Javában zajlanak az események a Párizsban megrendezésre kerülő World Series of Poker Europe versenysorozaton. A népszerű WSOP tornák európai helyszínén két eseményen már bajnokot is avattak.

Az első torna a Hölgyek versenye volt, az ezereurós nevezési díjat 65 játékos fizette ki, hét főt díjaztak a 62 ezer eurós nyereményalapból. A fináléba a hazaiak legjobbja, a tavalyi WSOP Main Eventen a 11. helyen búcsúzó Gaelle Baumann is bejutott, igaz ott elsőként, a hetedik helyen távozott.

Innen már nem volt nehéz dolga az 888 Poker által szponzorált ausztrál Jackie Glaziernek, aki az idei WSOP főversenyen is remekül menetelt, nem sokon múlott, hogy ő lesz az első női döntőse a világ legpatinásabb versenyének.

Ami akkor nem jött össze neki, az most sikerült, a párbajban Maryline Valentét verte, amiért 21 850 eurót vehetett fel a kasszánál.

A második verseny szintén ezereurós volt, amire viszont már az urak is nevezhettek, így nem csoda, hogy több mint 700-an ültek asztalokhoz. A kilencfős döntő nem igazán hozott nagy nevet, az élen a fiatal svéd, Henrik Johannson kezdhetett.

Ellenfele nem is igazán akadt a döntőben, nyugodt játékkal jutott be a párbajba, ahol Adriano Torre-Grossa próbálta feltartóztatni. A csoda neki sem sikerült, a nagyszerű napot kifogó Johannson elhódította a bajnoki címet, aki a WSOP második karkötője mellé 130 ezer eurót is zsebre vághatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik