Sport

Böczögőnek megvan a harmadik arany

Böczögő Dorina (Böczögő Dorina)
Böczögő Dorina (Böczögő Dorina)

A kedden két szeren is aranyérmes Böczögő Dorina szerdán gerendán bizonyult a legjobbnak Békéscsabán, a tornászok Mesterfokú bajnokságán, a szerenkénti döntők második napján.

A férfiaknál ugrásban Vadászfi Ákos győzött. Szoros küzdelem volt korláton, ahol csak egy-egy tized választotta el egymástól a dobogósokat. Babos Ádám lett a mesterfokú bajnok, és a lólengésspecialista Hidvégi Vid itt is éremnek örülhetett, méghozzás a bronznak. Nyújtón Vágner Levente diadalmaskodott, mögötte holtverseny alakult ki Vlacsil Attila és Szabó Nándor között.


Remekelt szerdán is
Fotó: MTI

A hölgyeknél a kedden két aranyérmet szerző Böczögő Dorina gerendán remekelt, szinte hibátlan gyakorlattal lett első. Az olimpikon hazai pályán nagyon szerette volna az utolsó szert, a talajt is megnyerni, de ez most nem jött össze, igaz, csak apróbb hibái voltak, de több, ez pedig a bronzéremre volt elegendő. Itt a szombathelyi Csillag Tünde állhatott a dobogó tetejére, aki úgy tűnik, hosszabb sérülése után már kezdi visszanyerni régi formáját.

“A gerendám nem volt olyan határozott, de jól sikerült. A talajban nem volt nagy hibám, de a négy sorból háromnál is hibáztam, ez pedig elég volt a több tizedes levonáshoz, így csak bronzérmes lettem. Sajnálom, mert nagyon szerettem volna hazai pályán ezt az utolsó szert is megnyerni. Azt nem tudom, hogy miért rontottam, mert a melegítés során és az elmúlt két napon is jól ment a talaj, ráadásul az utóbbi időben ez lett az egyik kedvenc szerem. Összességében elégedett vagyok  Mesterfokún nyújtott teljesítményemmel” – foglalta össze az eseményeket Böczögő Dorina.

Eredmények – torna, Mesterfokú bajnokság

férfiak:
ugrás:
1. Vadászfi Ákos (KSI SE) 13,350 pont
2. Szabó Nándor (Bercsényi DSE Győr) 12,850
3. Babos Ádám (FTC Ybl-Tervező) 12,550

korlát:

1. Babos Ádám (FTC Ybl-Tervező) 13,700 pont
2. Szabó Nándor (Bercsényi DSE Győr) 13,600
3. Hidvégi Vid (KSI SE) 13,500

nyújtó:

1. Vágner Levente (FTC Ybl-Tervező) 14,000 pont
2. Vlacsil Attila (FTC Ybl-Tervező) 13,800
és Szabó Nándor (Bercsényi DSE Győr) 13,800

nők:

gerenda:
1. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13,900 pont
2. Divéky Luca (KSI SE) 13,550
3. Szujó Dorka (TC Békéscsaba) 13,300

talaj:

1. Csillag Tünde (Delfin SI SE Szombathely) 13,600 pont
2. Divéky Luca (KSI SE) 13,100
3. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 12,850

Ajánlott videó

Olvasói sztorik