Sport

Kiütötte ukrán ellenfelét a Veszprém

mkb-veszprem(650x433)(1).jpg (mkb veszprém, veszprém, kézilabda)
mkb-veszprem(650x433)(1).jpg (mkb veszprém, veszprém, kézilabda)

A továbbra is hibátlan MKB-MVM Veszprém az ukrán Motor Zaporizzsja ellen nyert 44-27-re a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.


Nagy László ismét csapata vezére volt
Fotó: MTI

A magyar együttes kellő önbizalommal várhatta a meccset, ugyanis mind a hazai, mind a nemzetközi porondon megállíthatatlanul menetel eddig. Előzetesen az ukrán együttes kemény ellenfélnek számított és erre a hírnévre az első percek alapján rá is szolgált a Zaporizzsja, amely 3-2-ig tartotta magát. Innentől kezdve azonban már a hazaiak akarata érvényesült, és ugyan az első felvonás közepén volt egy kisebb veszprémi hullámvölgy, Nagy Lászlóék a szünetben már 20-13-ra vezettek.

Fordulás után egyértelművé tette a Veszprém, hogy ki fog nyerni ezen az estén, bő negyedórával a vége előtt pedig már hullámzott és tízet számolt az ukrán csapatra a közönség. Az utolsó percekben Carlos Ortega még a fiatalokat és a kevesebb játéklehetőséget kapó játékosokat is beküldte, de a különbség így is tovább nőtt, végül 44-27-re nyert a Veszprém, amely háromból három sikerrel áll eddig.

Eredmény – férfikézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló

MKB-MVM Veszprém – Motor Zaporizzsja (ukrán) 44-27 (20-13)

Vége.

II. FÉLIDŐ:

56-60. PERC: Megtört a vendégek gólcsendje ugya, de már veszprémi örömjáték zajlik a pályán, Gyene, majd Terzic talált be (39-24). Zhuk szerencsés gólt dobott, Terzic meg óriásit. Aztán Ugalde spirntelt végig a pályán egy újabb találatért (41-25). Még esett pár találat a végén, 44-27-re nyert a Veszprém!

51-55. PERC: Ahogy megpróbál közelebb férkőzni az ukrán fél, a hazaiak mindig visszavágnak, most épp Jamali révén (33-22). Időkérés. A fiatal Gyene is szóhoz jut, egyből dobott is egy gólt, közben pedig Semikovnak nem csúszott ki a kezéből a labda (34-23). Ruesga egy hetest is bevágott (35-23). Záporoznak a hazai gólok, Iváncsik Gergő kettőt is dobott (37-23).

46-50. PERC: Gulyás egy szép ejtéssel jelezte, hogy a pályán van (30-19). Ruesga megint becsapta mozgásával a védőit, a kapusnak pedig nem sok esélyt hagyott, igaz a túloldalon Fazekasnak sem volt sansza, hogy védje Aflitulin dobását, amire egy újabb hazai gól volt a válasz (32-20). Na, ilyet sem sűrűn látni, Semikov kezéből kicsúszott a labda, miközben egy hetesnél ijesztegetett. Oldalbedobás lett belőle.

41-45. PERC: Kicsit kapkodóssá vált a játék, kimaradtak mind a két oldalon ziccerek, majd mikor alábbhagyott a rohanás, egy-egy találat beesett mindkét oldalon (27-18). Az este során már másodszor számolhatnak tízig a veszprémiek (28-18). Ismét előnyben a Veszprém, Nagy László pedig újra a kapuba ágyúzott (29-18). 10 másodpercig kettős fór, Ruesgát vágták földhöz. Ilic hetesét védte a kapus. Burka a túloldalon ismét beköszönt, Fazekas szinte mozdulni sem bírt (29-19).

36-40. PERC: Ruesga kiszorított helyről dobott, ám a kapus elnézte, így a labda a hálóban kötött ki (24-15). Most gyors egymásutánban dobtak kettőt a vendégek, igaz közte Sulcnak nem adtak meg egy gólt (24-17). Újra előnyben a Veszprém, Nagy László pedig büntetett is, aztán Fazekas védett egyet (26-17).

31-35. PERC: Fazekas Nándor áll a veszprémi kapuban, miközben Nagy fölé dobott. Két gyors labdaszerzés után már nőtt a két csapat közti különbséf (22-13). Burka talpról lő védhetetlenül Fazekas hálójába (22-14). Mind a két oldalon volt kiállítás, előbb az ukránok voltak fórban, de semmit nem tudtak kezdeni a helyzettel. A Veszprém közel másfél percet játszhatott előnyben, abból meg Shevelev köszönt be vendégoldalon (23-15).

Szünet, a félidei állás 20-13 a Veszprémnek.

I. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Jamali bőrözi be a kapust, majd Alilovic nyerlt be egy távolit (17-12). Sulc gyönyörűen fordult le védőjéről és a kapussal szemben sem hibázott (18-12). Ugalde hagyott ki egy szólót – védett a kapus -, Burka pedig üresen maradt, ezeket a helyzeteket meg ő nem rontja el. Szerencsére Jamali rögtön válaszolt, majd Alilovic védett ismét (19-13). Ruesga kitekert mozdulattal dobja a 20. hazai gólt. Félidő!

21-25. PERC: Onufrylenko bravúrt hajtott végre, Nagy fölött dobott gólt (13-10). Gulyás zúdította be a labdát a hosszú felsőbe, majd egy jó védekezést követően ugyanő középről, talpról volt eredményes (15-10). Alilovic jól olvasta a játékot és kivédett egy ejtési kísérletet, majd a nagy lendületet adó Ugalde köszönt be ismét (16-10). Másodszor is időt kértek a vendégek. Tanítani való pörgetéssel mattolták a folytatás után az ukránok Alilovicot (16-11).

16-20. PERC: Egy test mellől elengedett lövés tréfálta meg Alilovicot (10-6). Fej fej mellett haladnak a csapatok, állandósult a négygólos különbség (12-8). Mire ezt beírtuk, Burka közelebb hozza a vendégeket, Carlos Ortega időt kért (12-9). Bejött a figura, Ugalde a sarokból eredményes (13-9).

11-15. PERC: Alilovic paskolt odébb egy távoli löketet. A túloldalon Nagy hanyag passza után Gulyás talált be. Most érkezett az ukrán válasz, sőt, egy kihagyott veszprémi akció után újabb gólt dobtak (9-5). Nagy Laci emberrel a nyakán is bepréselte (10-5). Egy eladott labda után Kubatko roboghatott a hazai kapu felé, de fölé pattintott.

6-10. PERC: Sulc ismét! Ezúttal a védőfal fölött bombázott a hálóba, majd egy jó védekezés utáni leindítást Chema fejezett be (5-2). Skorpintsev szépít egy leindítás után (5-3). Nagy László zörgette meg a hálót a tőle megszokott távoli bombával (6-3). Az ukrán akció Alilovic látványos védésvel zárult, majd a túloldalon Gulyás növelte tovább az előnyt (7-3). Időt is kértek az ukránok. Nem oldódtak meg a vendégek problémái, Nagy László góllal folytatta (9-3). A kilépő Gulyást ráncigálták meg egy sárgáért.

1-5. PERC: Szép kezdés: előbb kivédekeztünk egy támadást, majd Sulc megszerzi a vezetést (1-0). Fehérben játszik az MKB egyébként. Nagy László is bevarrt egy védhetetlen löketet, de tapadnak az ukránok (2-2). Centerbejátszás után érkezik az újabb hazai találat, majd Alilovic véd a túloldalon (3-2).

Már túl vagyunk a játékosok bemutatásán, pillanatokon belül kezdődik az összecsapás.

Csütörtökön az MKB-MVM Veszprém együttese csütörtökön már a harmadik mérkőzését vívja a Bajnokok Ligája csoportkörében: a Szentpétervár kiütése, majd a Löwen elleni bravúrt követően ezúttal ukrán ellenféllel néz farkasszemet Carlos Ortega együttese. A Motor Zaporizzsja nem tartozik az európai nagyágyúk közé, azonban már legyőzte a Zágrábot, Löwenből pedig elcsent egy pontot, azaz számolni kell velük – ezt teszik a veszprémiek is.

„A Bajnokok Ligájában nincs könnyű ellenfél. A Zaporizzsja is kiváló együttes, hiszen pontot szerzett Bundesligás ellenfelétől. Ráadásul idegenben, s most megint ott játszanak. Egy pillanatra sem szabad kiengednünk, vagy könnyelműsködnünk, mert az könnyen megbosszulhatja magát. Fizikailag is erős megmérettetés vár ránk, de meg kell nyernünk a meccset!” – mondta a klubhonlapnak Schuch Timuzsin.

Bővebb beharangozónkat ide kattintva olvashatod.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik