Sport

Phil Hellmuth lett a kínai póker bajnoka Londonban

póker (póker, )
póker (póker, )

Újabb ereklyét gyűjtött be Phil Hellmuth. Mégpedig pályafutása első kínai póker bajnoki címét szerezte meg a londoni pókerfesztiválon.

Az egyre népszerűbb kínai póker bekerült az European Poker Tour London naptárába is, a kétezer eurós versenyt pedig a 13-szoros világbajnok, Phil Hellmuth nyerte meg – írja a Poker.hu.

Az EPT London mellékversenyeként rendezték meg a nyíltlapos kínai pókert, amelyre a kétezer fontos nevezési díjat 21-en fizették be. Bár a nem túl nagy mezőny nem sok izgalmat kínált, azonban az indulók presztízsből is a legjobbjukat nyújtották.

Különösen komolyan vette a játékot a 13-szoros WSOP karkötős amerikai Phil Hellmuth, aki végül olyan hírességeket megelőzve szerezte meg a győzelmet, mint Barry Greenstein, Dan O’Brien vagy Jason Mercier.

A „fődíj” mindössze 15800 fontot hozott Hellmuthnak a konyhára, a számára aprópénz viszont annál nagyobb örömöt okozott, amiről kitörő boldogsággal tudatta twitter követőit is.

Sikerével Hellmuth közel 18 millió dollárra növelte karriernyereményeinek összegét. Ha átlépi, akkor olyan játékosokhoz csatlakozhat majd, mint Sam Trickett, Antonio Esfandiari, Erik Seidel és Daniel Negreanu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik