Sport

Lennox Lewis visszatérne – 100 millió dollárért

ökölvívás (ökölvívás, )
ökölvívás (ökölvívás, )

A lassan tíz évvel ezelőtt visszavonult brit kiállna az egyik Klicsko-testvér ellen. Megkérné a meccs árát is: 100 millió dollárt.

Lennox Lewis a hétvégén a helyszínen nézte meg Vlagyimir Klicsko Alekszander Povetkin elleni összecsapását, melyen az ukrán elég egyoldalú győzelmet aratott. A 48 esztendős kiválóságot orosz promóterek bombázták ilyen-olyan ajánlatokkal, ezek közül az egyik egy 50 millió dolláros, valamelyik Klicsko-fivér elleni találkozóról szólt.

„Korábban azt mondtam, hogy 50 millió kell ahhoz, hogy ledobjam a pizsamámat, de meggondoltam magam: ez 100 millió dollárba kerülne” – mondta a brit a Daily Mailnek.


Lennox Lewis (középen) 100 millióért szívesen visszatér
Fotó: AFP

Lennox Lewis 2004-ben, 16 évnyi profi boksz után vonult vissza, akkor az összes szervezet nehézsúlyú övét birtokolta. Érdekesség, hogy utolsó mérkőzését épp Vitalij Klicsko ellen vívta, akkor a brit óriás nyert, igaz a szeme környékén erősen vérző ukránt leléptették a hatodik menet után. A Los Angeles-i közönség nehezen viselte, hogy idő előtt vége lett a találkozónak, Lewist kifütyülték, Klicskót pedig éltették.

„Adjanak fél évet és felkészülök. Most inkább átmeneti edzéseket csinálok.”

Arra a kérdésre, hogy melyikükkel bokszolna szívesebben, Vlagyimirt nevezte meg, épp azért, mert Vitalijjal már meccselt korábban. Lewis azt is elárulta, egyik célja – a győzelem mellett – az lenne, hogy visszahozza a régi idők ökölvívását a nehézsúlyba.

Vlagyimir Klicsko jelenleg a WBO, a WBA, az IBF, az IBO és a Ring Magazine világbajnoki övét is birtkolja.

Videó – A 2003-as mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik