Sport

Élete lehetősége előtt a magyar tehetség

sakk (sakk, )
sakk (sakk, )

A sakkozó Rapport Richárd a világ legjobbjaival veheti majd fel a küzdelmet Hollandiában.

Rapport Richárd (2676 Élő-pont) már tavaly is meghívást kapott a világ egyik legrangosabb szupertornájára, a Wijk aan Zee-ben megrendezett, Tata Steel Chess versenyre. A januári viadalon holtversenyben a B csoport első-második helyén végzett, és teljesítménye, harcossága annyira tetszett a szervezőknek, hogy már akkor sejteni lehetett: visszavárják.

Ezúttal a Felix Promotion menedzserirodával együttműködő 17 éves nagymestert nemcsak meghívták a versenyre, hanem egyenesen az A csoportba kapott besorolást, vagyis a világ legjobbjaival mérkőzhet. Nem elhamarkodott dolog kijelenteni: Rapport élete lehetősége előtt áll, végérvényesen bekerülhet az élmezőny vérkeringésébe.


Rapport Richárd Hollandiában bizonyíthat
Fotó: Felix Promotion

A legfiatalabb magyar sakknagymester – aki jelenleg Spanyolországban vesz részt a szintén rangos Xadrez Entre Faros viadalon– így a világ legjobbjaival mérkőzhet. A címvédő norvég Magnus Carlsen az indiai Viswanathan Anand elleni világbajnoki döntő miatt várhatóan nem lesz ott a viadalon. Helyette azonban Ricsi asztalhoz ülhet a világranglista harmadik örmény Levon Aroniannal, az ötödik amerikai Hikaru Nakamurával, a kilencedik, nemrég világbajnoki döntőt játszó Borisz Gelfanddal és a tizedik orosz Szergej Karjakinnal is, mellettük ott lesz nagy ellenfele, a német Arkadij Naiditsch is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik