Sport

Szinte hibátlan magyar mérleg Ausztriában

Madarasz-Dora(960x640).jpg (madarász dóra, )
Madarasz-Dora(960x640).jpg (madarász dóra, )

A magyar játékosok tizenöt győzelmet arattak az egyes és páros küzdelmek keddi nyitónapján a Bécs melletti Schwechatban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon, mindössze a 17 éves Szudi Ádám kapott ki a selejtezőben.

A viadal honlapja szerint egyesben Ambrus Krisztina már két sikerrel áll a csoportjában, míg Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Jakab János, Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám, Fazekas Péter és Lakatos Tamás egy-egy mérkőzést játszott és nyert. A négyes, illetve ötös csoportokból csak az első hely ér biztosan főtáblát, a nőknél emellett a másodikak közül hét szerencsés vesztes is a legjobb 64 között folytathatja. Póta Georgina, Lovas Petra és Pergel Szandra alanyi jogon főtáblás.

Párosban Póta és Pergel, valamint Madarász és a holland Britt Eerland duójának szereplése biztos a főtáblán. Lovas Ambrussal, Nagyváradi egy luxemburgi pingpongossal, Lakatos és Szudi, valamint Kosiba és Jakab párosa, Pattantyús egy szlovén, Fazekas pedig egy fehérorosz játékossal győzelemmel rajtolt a selejtezőben. Ott is csak a csoportelsőséggel lehet biztosan a legjobb 32 közé kerülni.

A kvalifikációs küzdelmek szerdán folytatódnak, csütörtökön zárulnak, a főtáblás mérkőzésekre péntektől kerül sor. Az Eb vasárnap zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik