Sport

Kínos: magának ütött gólt az NHL-kapus

Jonathan Quick (Jonathan Quick, los angeles kings, chicago blackhawks, )
Jonathan Quick (Jonathan Quick, los angeles kings, chicago blackhawks, )

Ritka nagy pechje volt a Los Angeles Kings hálóőrének.

Egészen különleges gól született az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján. A 2012-es bajnok Los Angeles Kings csapata 2-1-es hátrányban volt a New York Rangers ellen, mikor emberelőnyben támadhattak. Az ellenfélnek sikerült felszabadítania, Jonathan Quick, a Kings hálóőre meg akarta játszani a felé tartó korongot, de kiesett kezéből az ütő. Mikor lehajolt, a pakk a botos kesztyűjéről a kapuba csúszott.

A harmadik harmad ötödik percében kapott szerencsétlen gól után a Los Angeles-i csapatnak nem sikerült már javítania, és 1-3-as vereséget szenvedett hazai környezetben.

Drámai fordulatok Edmontonban

A nap másik összecsapásán szinte a sírból hozta vissza a meccset a házigazda. A második harmad végén az Edmonton Oilers ellen már 0-3-ra vezetett a New Jersey Devils. A vendégeket az utolsó harmadban érte a hidegzuhany: nyolc perc alatt kaptak négy gólt, így már ők futhattak az eredmény után. Az utolsó percben emberhátrányból sikerült döntetlenre kihozniuk a találkozót. A hosszabbításban nem esett gól, a szétlövést az Edmonton nyerte.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Edmonton Oilers-New Jersey Devils 5-4, szétlövés után
Los Angeles Kings-New York Rangers 1-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik